Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Marea Pensionista insta els Ajuntaments a aprovar mocions contra els plans paneuropeus de pensionsLa protesta es duu terme en diversos consistoris alhora i a Barcelona 2.000 persones es concentren a la plaça Sant Jaume


La Marea Pensionista s'ha mobilitzat de nou aquest dilluns en defensa del sistema de les pensions públiques. A Barcelona, la manifestació ha començat a la plaça de la Catedral i ha acabat a la plaça Sant Jaume, davant l'Ajuntament, i hi ha participat unes 2.000 persones.

El col•lectiu ha demanat a diversos Ajuntaments que aprovin una moció contra el pla paneuropeu de pensions individuals (PEPP), el qual inclou un producte que fomenta l'estalvi privat de cara a la jubilació. Serà ofert per diversos proveïdors a la UE i contractar-lo serà voluntari. La intenció de la CE és aprovar aquest pla al juliol. El portaveu de la Marea Pensionista, Domiciano Saviano, ha explicat que aquest futur reglament europeu "suposa un atac que aposta per l'empobriment del Sistema Públic de Pensions en favor dels plans privats". La mateixa protesta s'ha repetit davant de 200 ajuntaments de tot l'Estat, segons els organitzadors.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats