Lleida
19 / 39° C (sol)
97% 26 km/h


La recuperació del subsidi per a aturats majors de 52 anys beneficiarà unes 650 persones a la demarcació de LleidaLa mesura va ser aprovada pel Consell de Ministres aquest passat divendres i entrarà en vigor quan es publiqui al BOE


El Decret Llei aprovat aquest passat divendres, dia 8 de març, pel Consell de Ministres, que recull la recuperació del subsidi per a aturats majors de 52 anys (davant els 55 anys actuals) beneficiarà a 650 lleidatans, segons les dades facilitades avui pel Servei Estatal Públic d’Ocupació (SEPE, antic INEM).  La mesura entrarà en vigor un cop es publiqui en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), previst per aquesta mateixa setmana.

Aquesta mesura era una de les contemplades en el paquet de mesures socials del projecte de pressupostos del Govern del President Pedro Sánchez. Segons el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ‘malgrat els entrebancs d’algunes formacions polítiques, es recupera aquest subsidi per a persones majors de 52 anys que podran percebre’l fins l’edat de jubilació si no troben abans una feina’. En aquests sentit, Crespín ha recordat que aquesta prestació evitarà que els aturats major de 52 anys que ja han esgotat la prestació d’atur es quedin sense recursos.

La mesura aprovada tindrà un cost de 348,7 milions d’euros i podria beneficiar a 114.000 persones a tot el país que se sumaran a les aproximadament 266.000 que ja el cobren en l’actualitat. Aquest subsidi  és de 430 euros mensuals que es cobra, complint una sèrie de requisits, fins que es troba una feina o arriba l’edat de jubilació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats