Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


L'Audiència Nacional absol l'excúpula d'Abengoa de l'acusació pel cobrament d'indemnitzacionsEls magistrats exposen que no ha quedat acreditat que aquests contractes fossin concedits i elaborats per afavorir-los.


L'Audiència Nacional ha absolt l'excúpula d'Abengoa del delicte d'administració deslleial pel qual les acusacions sol·licitaven fins a cinc anys de presó per a l'expresident Felipe Benjumea, després de descartar irregularitats en les indemnitzacions percebudes per els gestors després el seu relleu en 2015.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, la secció quarta de la sala penal considera que els 11,4 milions d'euros percebuts per Benjumea i els 4,5 milions que va rebre el que va ser conseller delegat Manuel Sánchez Ortega, s'adequaven a la normativa legal i contractual existent, de manera que tampoc va poder produir-se un supòsit d'apropiació indeguda.

Raó per la qual rebutja adoptar qualsevol mesura contra els tres membres del Comitè de Nomenaments i Retribucions acusats, Mercedes Gràcia, Alicia Velarde i Antonio Fornieles, per a qui la Fiscalia demanava quatre anys de presó com a col·laboradors.

En la sentència de 252 pàgines, els magistrats exposen que no ha quedat acreditat que aquests contractes, subscrits per l'alta direcció de la multinacional sevillana al febrer de 2015, fossin concedits i elaborats per afavorir "improcedentment" a Benjumea i Sánchez Ortega.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats