Lleida
19 / 39° C (sol)
97% 26 km/h


Les dones tenen un 30% menys de probabilitats d'accedir a una entrevista de feina que els homesUn estudi de La Caixa revela que les dones amb fills encara pateixen una penalització més gran


Les dones tenen un 30% menys de probabilitats d'accedir a una entrevista de feina que els homes amb les mateixes característiques. Aquesta és la conclusió de l'estudi 'Tenen les dones menys oportunitats de ser contractades?', publicat per l'Observatori Social de La Caixa. Els investigadors van enviar currículums ficticis de persones d'entre 37 i 39 anys a 1.372 ofertes de treball reals a Madrid i Barcelona.

Els currículums eren per a 18 ocupacions diferents que variaven en grau de feminització, qualificació requerida i responsabilitat. Se'n van enviar més de 5.600, amb un parell d'equivalents per a cada vacant. L'única diferència éra que en un cas el candidat era un home i en l'altre una dona. Els homes van ser citats en una proporció del 10,9%, i les dones, en el 7,7% dels casos. Les dones amb fills encara pateixen una penalització més gran.

La probabilitat de rebre una trucada per fer una entrevista va ser un 23,5% més baixa per a les dones sense fills que per als homes en igualtat de condicions. Si la dona tenia descendència, la probabilitat de ser citada baixava un 35,9% en comparació amb un home amb fills. 

La penalització per gènere era més petita si els aspirants tenien una formació i una experiència laboral superior a la que es demanava en l'oferta laboral. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats