Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h


Les exportacions lleidatanes creixen un 1% al març tot i la crisi del coronavirus i es situen en els 142,8 MEURLes vendes a l'exterior en el primer trimestre augmenten en un 7,5% a les àrees de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran


Les exportacions de la demarcació de Lleida durant el mes de març es van situar en els 142,8 milions d'euros, un 1% més respecte al mateix mes de l'any anterior, sent la demarcació catalana que més han crescut de les dues que han tancat aquest període en xifres positives tot i l'impacte de la crisi sanitària del coronavirus. Pel que fa al volum de vendes a l'estranger d'aquest primer trimestre de 2020, aquestes han assolit una xifra de 436,2 milions, un 7,5% més que el mateix període de fa un any. El sector que més exporta a les terres de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran és el de l'alimentació, les begudes i el tabac, que al març ho ha fet per un valor de 86,2 milions d'euros, un 11,6% més que el mateix mes de l'any passat.

Segons les dades de l'Informe Mensual de Comerç Exterior que publica aquest dimarts el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, el sector de l'alimentació, les begudes i el tabac va exportar durant el primer trimestre de 2020 un 10,6% més respecte al mateix període de fa un any, amb un valor total de 248,7 milions d'euros.

Pel que fa a les importacions fetes a la demarcació, aquestes es van situar en 294,7 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any i van créixer un 20,1% respecte fa un any, fet que situa el saldo entre les exportacions i les importacions d'aquest primer trimestre en 141,5 milions, un 11,8% menys que l'any anterior.

Per sectors, el de l'alimentació, les begudes i el tabac ha representat el 57,0% del total de les exportacions de tota la demarcació durant el primer trimestre i l'ha seguit, amb un 10,3%, el dels béns d'equip. En tots dos casos, la tendència ha estat positiva respecte al mateix període de fa un any, ja que en alimentació s'ha crescut un 10,6% i en béns d'equip un 16,9%.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats