Lleida
6 / 25° C (sol)
97% 26 km/h


Les pimes lleidatanes segueixen una tendència positiva des del 2013 però amb registres inferiors a la mitjana catalanaEl sector primari i la industria alimentària i els serveis tenen un pes molt més gran entre les empreses que no pas en el conjunt de Catalunya


Les petites i mitjanes empreses de la demarcació de Lleida presenten globalment registres inferiors si es comparen amb el conjunt de les pimes catalanes, tant pel que fa a productivitat i facturació, mentre la rendibilitat és bastant similar a la mitjana. Així ho conclou un informe de Pimec, que analitza l'evolució de 5.552 pimes de les comarques lleidatanes entre els anys 2013 i 2016.

Tot i això, des de la patronal destaquen que el nivell i la dinàmica positiva dels diferents indicadors de les firmes del territori en aquests quatre anys "són clarament positius" i "conviden a l'optimisme". El sector primari i la industria alimentària i els serveis tenen un pes molt més gran entre les empreses lleidatanes que no pas en el conjunt del país. Des de Pimec consideren que els principals reptes de les empreses lleidatanes passen per seguir potenciant l'exportació, apostar per la innovació, créixer en el sector industrial i definir nous productes i serveis.

Pimec ha elaborat l'informe sobre els estats comptables de les pimes a la demarcació de Lleida en el període comprès entre 2013 i 2016 (l'últim en què hi ha registre) a partir de les dades de 5.552 petites i mitjanes empreses lleidatanes que van presentar el seu balanç comptable al registre mercantil, al menys, dos anys seguits durant aquests període de quatre anys.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats