Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Les vagues a Renfe i l'aeroport compliquen la tornada de les vacancesUnes 30.000 persones han vist els seus vols cancel·lats


Les vagues complicaran la tornada de les vacances d'estiu de milers de ciutadans a Catalunya des d'avui i fins diumenge, en confluir les aturades que porten tot l'estiu trastocant l'activitat a l'Aeroport de Barcelona amb aturades parcials a Renfe.

La jornada més complicada serà, a priori, avui divendres, quan coincidiran les aturades a l'aeroport i els de Renfe, convocats aquests últims pel sindicat CGT i que obligaran a cancel·lar a tot Espanya un total de 222 trens de viatgers dels 601 que circularan. Aquestes aturades es desenvoluparan en dos torns: entre les 12.00 i les 16.00 hores i les 20.00 i les 24.00 hores.

El diumenge dia 1 de setembre tindrà lloc la segona jornada d'aturades a Renfe.

L'aeròdrom del Prat serà el que es portarà probablement la pitjor part per la vaga indefinida que mantenen des del 9 d'agost els vigilants de seguretat i la repetició avui i demà de les aturades dels treballadors de terra d'Iberia.

Uns 30.000 passatgers, segons càlculs de la Generalitat, es veuran afectats per les cancel·lacions de vols, la majoria de Vueling encara que també de companyies com British Airlines i Iberia. De moment, Vueling ja ha confirmat que ha cancel·lat de manera preventiva 54 vols per avui, mentre que s'espera que dissabte puguin córrer la mateixa sort prop de 40 més.

Iberia ha anunciat també que les aturades del personal de terra tant al Prat com a Barajas, on té el seu hub, han portat a cancel·lar 104 vols durant els dos dies, dels quals només sis tenien previst sortir o arribar a l'aeroport català.

Els serveis mínims a l'aeroport de Barcelona són els mateixos que en el cap de setmana: el 100% dels vols domèstics a territoris no peninsulars, el 53% dels vols internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a 5 hores.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats