Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Les vendes de cotxes cauen al novembre un 5,3% a LleidaA Catalunya, els primers onze mesos de l’any les matriculacions de vehicles han reculat l’1,7%, sent l’única autonomia de l’Estat on han disminuït


El nombre de matriculacions de cotxes a Catalunya al novembre s’ha situat en 14.837 vehicles, cosa que ha suposat una caiguda del 14% en relació amb al mateix mes de l’any passat, segons les xifres facilitades per l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac). En el conjunt de l’Estat, les vendes de cotxes han sumat al novembre 91.063 unitats, un 12,6% menys que fa un any. En els primers onze mesos de l’any, les vendes de cotxes a Catalunya han caigut l’1,7% en relació amb el mateix període del 2017, sent l’única autonomia de l’Estat que registra una disminució. A l’Estat, en l’acumulat de l’any les vendes de cotxes sumen 1.222.147 matriculacions, el 8% més que el mateix període del 2017.

Anfac explica la caiguda de les vendes aquest mes de novembre per l’efecte d’arrossegament de les compres anticipades que es va viure els mesos de juliol i a l’agost per l’entrada en vigor de la nova normativa d’emissions WLTP i també per una incidència en el sistema de registre de la direcció general de Tràfic els últims dies del mes de novembre que va impedir tancar les operacions de venda.

Seat, líder de vendes

El mes de novembre a l’estat espanyol la marca Seat va ser la que més cotxes va matricular amb 8.569 vehicles. Seat també manté el lideratge a l’Estat amb 100.071 cotxes venuts. El model més venut al novembre i els primers onze mesos de l’any segueix sent el Seat ‘Leon’.

Lleida

Les comarques de Lleida van matricular un total de 641 cotxes al novembre, el 5,32% menys que al novembre del 2017. En els primers onze mesos del 2018, les matriculacions han sumat 7.455 vehicles, el 5,10% més que el mateix període de l’any passat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats