Lleida
2 - 9° C (boira i sol)
97% 26 km/h


L'índex de producció industrial al juny creix l'1,2% en relació amb l'any passatTots els sectors manufacturers a Catalunya augmenten l'activitat amb l'excepció dels béns intermedis i l'energia


L'índex de producció industrial a Catalunya en termes de sèrie original ha crescut al juny l'1,2% en relació amb el mateix mes de l'any passat, segons les dades publicades per l'institut d'estadística espanyol. Al conjunt de l'estat espanyol, aquest mateix índex al juny ha caigut un 2%. Catalunya encadena cinc mesos d'increments de la taxa interanual d'activitat industrial en sèrie original. Tots els sectors manufacturers a Catalunya han vist com augmentava la producció menys els fabricants de béns intermedis i l'energia, que cauen el 0,1% i el 17,7%, respectivament. Les empreses de béns d'equipament augmenten la producció el 10,3%, els productes de consum de llarga durada un 5,4%, els béns de consum en general un 3,3% i els productes de curta durada el 3,1%, sempre en sèrie original.

A l'estat espanyol, amb una caiguda en termes de sèrie original del 2%, tots els sectors d'activitat retrocedeixen menys els fabricants de béns d'equipament i els de béns intermedis, amb creixements del 0,9% i de l'1,7%, respectivament.

El sector energètic espanyol redueix l'activitat un 9,2%, les empreses de béns de consum de llarga durada el -8%, els de curta durada el 3,3% i els de béns de consum en general el -3,3%.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats