Lleida
16/27° C (pluja)
97% 26 km/h


L’IPC cau quatre dècimes al febrer i se situa en l’1,3%, la xifra més alta de tot CatalunyaDestaquen els descensos en habitatge, aigua i electricitat


L’Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de febrer a les comarques de Lleida es va situar per sobre de l’1%, si bé a totes les demarcacions catalanes va experimentar una caiguda.

L’Índex de Preus al Consum (IPC) interanual va caure a Lleida quatre dècimes al febrer i es va situar en l’1,3%, segons va informar ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta de la xifra més alta de les quatre demarcacions i es troba cinc punts per sobre la mitjana catalana, que és del 0,8%. Per grups, destaquen els descensos en l’habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, del 3,8%; dels aliments i begudes no alcohòliques, del 0,7%, i les comunicacions del 0,5%. Per contra, van pujar els aliments i les begudes no alcohòliques (+3,8%), dels restaurants i hotels (+3,1%) i el transport (+2,4%). 

L’Índex de Preus al Consum (IPC) va caure quatre dècimes al febrer a Catalunya i es va situar en el 0,8%, segons va informar l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Així, l’índex es torna a situar per sota l’1% després que al gener la variació anual fos de l’1,2%. Al conjunt de l’Estat, la taxa de variació anual de l’IPC al febrer és del 0,7%, quatre dècimes menys que al gener. Els grups que més van influir al febrer van ser el transport, amb una variació de l’1,8% -dos punts per sota que al gener per la caiguda de preus de carburants i lubricants-, les comunicacions (-0,7%) i l’habitatge, que retrocedeix dues dècimes, fins el -3,7% per la rebaixa del preu del gasoil per a la calefacció. 

A Catalunya, els augments més destacats en la variació interanual corresponen als aliments i begudes no alcohòliques, amb un 2%; al transport, amb un 1,8%, i als restaurants i hotels, també amb un 1,8%. Per contra, ha baixat un 3,3% l’habitatge, l’electricitat i el gas.

Quant a la variació mensual, l’oci i cultura va pujar un 1,2%, els restaurants i hotels un 1% i les begudes alcohòliques i el tabac un 0,4%. Per contra, van baixar el vestit el calçat en un 2,2%; l’habitatge, l’aigua, l’electricitat, el gas i els altres combustibles en un 1,1% i el transport en un 0,8%.

Pel que fa la variació mensual dels aliments, destaca l’augment del 4,5% de les fruites fresques, el 4,1% del sucre i del 0,6% dels cereals i derivats, mentre que s’han registrat caigudes de fins el 4,3% en peix fresc i congelat, de l’1,9% en la carn ovina i del 0,3% d’olis i greixos, entre d’altres.

Per demarcacions, l’Índex de Preus al Consum (IPC) va caure en els quatre territoris i només a Lleida es va situar per sobre l’1%. 

Així, a les comarques de Barcelona la taxa anual va caure tres dècimes, fins al 0,8%, a les de Girona va retrocedir mig punt, fins al 0,9%; a les de Lleida va disminuir quatre dècimes, fins a 1,3% i a les de Tarragona en tres dècimes, fins al 0,6%.

 Al conjunt de l’Estat, la taxa anual de l’IPC va disminuir en totes les comunitats al febrer respecte al gener, excepte a les Illes Canàries, on es va mantenir. Els majors descensos es van produir a Astúries, a la Navarra i al País Basc, amb baixades de sis dècimes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats