Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lleida exporta a la Xina un 18% més de vi en l'últim any en una tendència "ascendent"La Cambra celebra una trobada amb 26 cellers i 12 importadors especialitzats en el mercat


Lleida va exportar un 18% més de vi a la Xina en l'últim exercici respecte a l'anterior, amb un sector cada vegada més especialitzat i professional.

La trobada Wine Business Meetings reuneix aquests dies a 26 cellers del territori, que suposa un rècord de participació, al costat de 12 importadors del mercat xinès, on el vi negre genera cada vegada més curiositat als empresaris i en aquest espai, a més, la qualitat prima sobre la quantitat d'aquesta beguda. En aquesta ocasió, l'organització no s'ha limitat a les regions més habituals pel que fa a la importació de vi, com Xangai, sinó que han començat a buscar distribuïdors a "ciutats de segon i tercer nivell però amb una població considerada", va apuntar ahir el responsable de l'Àrea Internacional de la Cambra de Comerç de Lleida, Jordi Quejido.

Sobre la dedicació cap a aquest mercat, el responsable ha explicat que "des dels últims quatre any estem celebrant dues cada any i és la segona vegada que vam seleccionar la Xina com a mercat objectiu". De fet, Quejido va afirmar que "es tracta d'un mercat amb un gran potencial i un creixement de consum d'un 5% anual". A més, sobre la tendència, Quejido va assegurar que "continuarà creixent". De fet, durant l'últim exercici del qual s'extreuen les dades, Quejido va apuntar a un total de 50 milions d'hectolitres de manera que "es consolida en el primer lloc a nivell mundial en consum de vi i continuarà augmentant".

Així, les exportacions van augmentar fins a un 443% després de realitzar la missió de 2014 entre cellers i importadors, amb més de 529.720 euros. Respecte a l'evolució del mercat, Quejido va afirmar que en els últims cinc anys, "hem vist una diferència important sobre la professionalització de la cadena de distribució amb importadors més especialitzats en àmbits com la restauració o la gran distribució i s'enfoquen per tipus de vi" .

En aquest sentit, Quejido ha apuntat que es tracta d'un impuls favorable per als vins del territori perquè la majoria, "són cellers petits però molt especialitzades". Pel que fa a la preferència dels importadors, l'organització va destacar el negre sobre la resta tot i que també comença a despertar l'interès pels blancs i del territori també despunten escumosos i caves amb denominació d'origen.

Per la seva banda, la importadora asiàtica Lyyn Ye Huang, ha explicat que "tot i que hi hagi una gran competència, cada vegada més es comença a instaurar el consum de vi en tot tipus de classes socials". A més també va comentar que "cada vegada s'estan centrant en aquestes regions per la relació entre la qualitat i el preu a diferència de França o Itàlia". Precisament l'exportadora de cellers de la Rioja, Myriam Ruiz, va comentar que aquest tipus de trobades "faciliten les possibilitats d'ampliar negocis i descobrir nous nínxols".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats