Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lleida ven un 22,6% menys d’habitatges que ara fa un anyLa demarcació obté de lluny el pitjor resultat de tot Catalunya aquest juny


La compravenda d’habitatges a la demarcació de Lleida va patir un descens del 22,6% al juny respecte al mateix mes de l’any passat, a diferencia de tot Catalunya, on la caiguda és del 9,8%.  

La venda de pisos a Lleida ha experimentat un descens notable en un any, ja que a tot el territori només es van produir 301 operacions de compra o de venda el juny passat. Així s’extreu de les dades provisionals de l’Estadística de Transmissions de Drets de la Propietat de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). A més, és la caiguda més destacada dels quatre territoris catalans. En relació al mes anterior, la caiguda va ser del 7,67%. Del total de pisos comprats o venuts, 74 eren nous i 227 de segona mà, mentre que 261 eren lliures i 40 de protecció oficial. Pel que fa a tot Catalunya, la compravenda d’habitatges va caure en un 9,8% al juny respecte del mateix mes de l’any passat, fins a les 6.233 operacions.

Amb tot això, es tracta de la xifra més baixa des del 2016, quan aleshores es van registrar 6.010 compravendes d’habitatge. La demarcació que es salva d’aquesta caiguda es Girona, de fet, l’única on la compravenda no ha caigut. En comparació a fa un any, l’augment a Girona ha estat del 2,3% però en canvi la variació intermensual ha estat del 25,5%. Concretament, en aquesta província es van vendre 803 habitatges. Per al mateix període, a Tarragona la caiguda va ser d’un 3,5% i a Barcelona d’un 12,1%.

Les dades pel conjunt de l’Estat són similars a les catalanes, amb un descens del 9% i amb 40.961 operacions de compravenda. Les comunitats que presenten un major increment anual van ser l’Aragó amb un 3,7%, Galícia amb un 2,4 i La Rioja amb un 0,4%. Les més perjudicades són el País Basc (-13,1%), les Illes Balears (-12,4%) i Extremadura (-9,2%).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats