Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Pimec anima els empresaris a fer ús del vot per internet en les eleccions a la CambraLa Junta Electoral proclama i fa públics els noms de les empreses que opten a conformar el ple


La patronal de la petita i mitjana empresa (Pimec) va animar ahir els empresaris de Lleida a fer ús del vot per internet en les properes eleccions a la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, que es celebraran el mes de maig.

En roda de premsa el president de la Pimec a Lleida, Jaume Saltó, i el secretari general de la Pimec, Antoni Cañete, van encoratjar els empresaris a participar en aquests comicis, en els quals per primer cop es podrà votar per internet.

Saltó, que públicament ja s’ha postulat per optar al càrrec de president de la Cambra rellevant així a Joan Simó, va afirmar ahir que la irrupció d’internet en el procés incrementarà la participació al seu entendre. “És un vot de transparència”, va dir, recordant que en anteriors comicis en el vot postal per correu es detectà molt frau.

Precisament ahir la Junta Electoral Territorial va proclamar i fer públics els noms de les empreses que opten a tenir representació al nou ple de la Cambra de Comerç.

Per a 28 llocs al ple de l’ens cameral opten en aquesta ocasió fins a 74 candidatures. Hi ha empreses que han presentat candidatura en diferents epígrafs però solament podran ostentar una cadira en el ple. Entre les societats mercantils que opten hi ha Romà Infraestructures, Voltes, Sorigué, Benito Arnó, Romero Polo, Ilerda Serveis, Supsa,  Unipreus, Transports Tarragona, CaixaBank, entre moltes altres.

Pel que fa als vocals que elegeixen les organitzacions empresarials, un total de 4, s’ha presentat una llista de Pimec encapçalada per l’empresari Jaume Saltó i una altra de Foment del Treball liderada per l’empresari Josep Maria Gardeñes, reelegit recentment president de la Coell a Lleida. A la llista de Saltó l’acompanyen Eulàlia Blasi, Ramon Batalla, i Pilar Marques, mentre que la llista de Gardeñes l’acompanyen Maria Rosa Eritja, Lucrecia Rodriguez i Pere Roqué. Cal recordar que per votar en aquestes eleccions els empresaris han de tramitar el pertinent certificat digital.

En un altre ordre de coses, el secretari general de la Pimec, Antoni Cañete, es va desplaçar ahir fins a Lleida per informar els empresaris de Lleida de la nova quota de representativitat institucional de les organitzacions empresarials en àmbits com el diàleg social. Cañete indicà que hi ha un preacord amb Foment per a què la representació sigui paritària amb la Pimec. En cas contrari, es farà el recompte de quina ha de ser la representativitat el dia 19.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats