Lleida
4/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Puigneró assegura que el MWC es farà ''amb la més absoluta normalitat'' tot i les baixes pel coronavirusL'operadora japonesa NTT Docomo, les xineses Ulefone i Umidigi i l'alemanya Gigaset se sumen a les cancel·lacions


El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat que el Mobile World Congress (MWC) es farà "amb la més absoluta normalitat" tot i el degoteig de baixes d'expositors per l'amenaça del coronavirus. En una compareixença de premsa per traslladar un missatge de "calma absoluta", el titular de Polítiques Digitals ha assegurat que "no hi ha motius" per tenir por de l'epidèmia a Catalunya i tampoc per a no celebrar el congrés de telefonia mòbil, que ha de tenir lloc entre el 24 i el 27 de febrer al recinte de Gran Via de la Fira. Segons ha dit, la Generalitat, el govern espanyol, l'Ajuntament de Barcelona i la institució firal mantenen reunions "diàries" per a monitorar la situació.

En una roda de premsa convocada després que nou empreses, entre les quals Sony i Ericsson, hagin declinat participar en el MWC per no posar en perill els seus treballadors, Puigneró ha relativitzat l'impacte d'aquestes decisions. El conseller considera que la xifra de baixes és "molt petita" en un esdeveniment que ha de comptar amb 2.400 empreses.

El Govern s'ha posat en contacte amb l'organitzadora, la GSMA, per a traslladar-los que les administracions s'estàn coordinant per a organitzar "el millor Mobile", una conversa "breu" en la qual el conseller delegat, John Hoffman, ha agraït al president de la Generalitat, Quim Torra, la gestió que s'està fent del cas, ha explicat el conseller.

"A Catalunya hi ha 0 casos de coronavirus. Des del Govern treballem perquè el MWC es pugui desenvolupar amb la més absoluta normalitat", ha insistit Puigneró. Segons ha dit, l'Executiu "està preparat" no només per organitzar el congrés de telefonia sinó per "actuar en cas que hi hagués qualsevol possible sospita" de contagi per coronavirus.

Tot i això, ha dit que "no pot assegurar" que es produeixin més baixes d'empreses expositores. El conseller ha afirmat, també, que "no li consta" que empreses importants per l'esdeveniment com Huawei o Samsung cancel·lin la seva participació.

Sobre l'hipotètic impacte econòmic que pugui tenir sobre el congrés el descens d'empreses participants, Puingeró ha afirmat que "és d'hora" per a fer-ne una valoració i ha afirmat que, de moment, la xifra d'empreses que seran baixa és "reduïda" i, per tant, "l'impacte econòmic hauria de ser petit". El conseller ha volgut recordar que l'epidèmia del coronavirus és un problema a escala global que afecta moltes economies.

L'organitzadora del congrés, la GSMA, ha anunciat que es duran a terme més actuacions de prevenció per a evitar un possible contagi del virus. Per exemple, es netejaran els micròfons a cada intervenció, es col·locaran més dispensadores i es recomana no donar la mà.

En la mateixa línia, la Generalitat reforçarà els serveis sanitaris als voltants del MWC i s'assegurarà que hi ha un telèfon d'atenció 24 hores per atendre emergències, ha dit el conseller. "No podem permetre que se'ns inoculi el virus de la por, cosa que crearia un alarmisme absolutament injustificat", ha afegit.

La llista de baixes al MWC com a precaució pel risc de coronavirus inclou les japoneses Sony i NTT Docomo, les nord-americanes Amazon i Nvidia, la sud-coreana LG, la finlandesa Ericsson, les xineses Umidigi i Ulefone i l'alemanya Gigaset.

 

L'operadora japonesa de telefonia NTT Docomo se suma a les cancel·lacions

L'operadora de telefonia japonesa NTT Dcomo ha cancel·lat la seva participació al Mobile World Congress pel coronavirius. Amb aquesta ja són sis les companyies que han anunciat que no vindran a Barcelona pel virus, ja que fins ara ho havien fet LG, Ericsson, Nvidia, Amazon i Sony. En un breu comunicat, l'operadora ha afirmat que ha pres la decisió tenint en compte que el virus "s'està expandint" i seguint el seu compromís "amb la seguretat de clients, empreses associades i treballadors". La companyia japonesa tenia previst presentar el 25 de febrer dins del Mobile un projecte sobre vehicle connectat i un altre sobre solucions de la connectivitat en el món del treball.

 

La xinesa Ulefone i l'alemanya Gigaset tampoc assistiran al MWC 

La companyia xinesa Ulefone i l'alemanya Gigaset tampoc assistiran al Mobile World Congress (MWC) pel risc de coronavirus, seguint el mateix camí que ja han emprès firmes com la sud-coreana LG, la japonesa Sony o la nord-americana Amazon. Els responsables de l'empresa xinesa afirmen en un comunicat que han pres aquesta decisió per "garantir la seguretat" de "col·legues, socis i clients". Els de la segona confirmen que, davant la "incertesa", situen "les persones abans que el negoci". Des d'Ulafone es considera el Mobile "un dels esdeveniments tecnològics més importants del món" i lamenten no poder-hi ser. Amb tot, consideren que han pres "la decisió correcta". Els productes que pretenien presentar al MWC els anunciaran a través d'Internet.

Una altra empresa que ha modificat la seva agenda al MWC a conseqüència del coronavirus és la hongkonguesa TLC. En aquest cas, l'alteració ve donada perquè els responsables de la firma han decidit suspendre la roda de premsa que tenien prevista per al 22 de febrer. En canvi, manté la resta d'activitats programades per al certamen.

 

La xinesa Umidigi també cancel·la la seva participació al Mobile

La companyia xinesa Umidigi també ha decidit cancel·lar la seva participació al Mobile World Congress de Barcelona pel coronavirus, segons ha anunciat a través de les xarxes socials. En un escrit, Umidigi ha informat que prefereix mantenir els seus empleats "treballant en un ambient segur i en quarantena per respectar tota la resta de gent del món". La baixa d'Umidigi suposa la setena cancel·lació d'una gran companyia per aquesta edició del MWC, després de la retirada de Sony, Amazon, LG, Ericsson, Nvidia i NTT Docomo.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats