Lleida
3-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Saltó ofereix “mà estesa” a la Coell per arribar a un acord a la Cambra de Comerç de LleidaEs preveu que el nou president de l’ens cameral sigui proclamat durant la segona quinzena del mes de juny


A la una de la matinada i 31 minuts d’aquest dijous arribava al correu electrònic de LA MAÑANA provinent de Barcelona l’acta de la Junta Electoral Central amb el resultat de l’escrutini de les eleccions a la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, celebrades entre els die 2 i 8 de maig i on per primer cop s’implementava el vot electrònic per internet.

L’acta recollia el llistat dels candidats electes, concretament pertanyents a 28 empreses de la demarcació i després calia analitzar un per un la candidatura a la que pertanyien, la promoguda per la Pimec i la Fecom, per la Coell o independents.

En la tasca de desglossar tots els candidats i entrada ja avançada la matinada el secretari general de la Cambra de Comerç, Josep Ramon Paris, ajudà a aconseguir-ho.

Així fent recompte de matinada, Paris otorgà 18 candidats electes a la candidatura de Pimec i Fecom, aliades en aquest procés; 7 a la de la Coell, i tres a electes independents (Caixabank i dues empreses del sector del transport).

D’aquesta manera, el resultat reflectia que Pimec i Fecom havien estat les clares guanyadores de les eleccions a Lleida.

El resultat final fou doncs: 15 candidats electes de la candidatura de Pimec, 3 de la Fecom, 7 de la Coell i 3 independents.

El president de la Pimec a Lleida, Jaume Saltó, i al capdavant de la candidatura “Connectem Lleida”, valorava ahir com a molt positiu el resultat de les eleccions. “L’empresariat de Lleida ha recolzat el que des de la nostra candidatura volem impulsar”, va manifestar a LA MAÑANA.

Així mateix, indicà que ofereix “mà estesa per arribar a un acord amb la Coell i els electes independents” per conformar els nous òrgans de govern de la Cambra.

Saltó des de l’inici de la candidatura s’ha postulat per a candidat a nou president de la Cambra, “algú havia de liderar el grup”, agafant el relleu de Joan Simó, que ha ocupat el càrrec durant 28 anys.

Es preveu que la Cambra elegirà el nou president o presidenta la segona quinzena del mes de juny.

Empreses que fan aportacions voluntàries

Des d’ahir i fins al dia 15 de maig es poden presentar candidatures per ocupar les quatre cadires del ple reservades a les empreses que facin de forma voluntària la major aportació econòmica a l’ens cameral.

El 5 de juny, un cop elegits 32 membres del nou ple, aquests elegiran els darrers 4 membres, els corresponents a organitzacions empresarials. En aquest cas, es presenta la candidatura encapçalada per Pimec-Fecom (Jaume Saltó) i la impulsada per la Coell (Josep Maria Gardeñes).

Sorigué, l’empresa més votada a Lleida

Sorigué amb 89 vots va ser l’empresa més votada de Lleida en aquest procés electoral, seguida de Jorfre amb 85 i Fornes amb 66.

El grup de l’àmbit de la construcció és el que va registrar més participació ja que varen ser un total de 418 empreses les que van exercir aquest dret. D’un cens total de 38.253 votants, van exercir el seu dret 1.212, poc més d’un 3%. Per Internet es van comptabilitzar un total de 711 vots.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats