Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h


Treball destinarà 4 milions d'euros en 120 plans d'ocupació per reparar els danys als municipis afectats pel GlòriaLa iniciativa inclourà oferta formativa i contractació de personal per recuperar el territori afectat


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 4 milions d'euros al desenvolupament de 120 plans d'ocupació als municipis i les comarques afectades pel temporal Glòria de finals de gener. Els plans inclouran oferta formativa i contractació de personal que treballarà en tasques vinculades a la reparació de danys i recuperació del territori afectat. La inversió s'executarà a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i es vehicularà a través de convenis amb els municipis i comarques afectades, que fixaran el volum de persones que cal contractar i el nombre de persones aturades a formar.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies i president del Consell de Direcció del SOC, Chakir El Homrani, ha assegurat que aquesta iniciativa "és una oportunitat per estimular l'ocupació a les zones afectades així com la millora de les condicions d'ocupabilitat de les persones que participin en els plans d'ocupació".

Segons la conselleria, aquesta iniciativa permet als participants obtenir habilitats i experiència professional. A més, la millora de l'ocupabilitat incrementa la probabilitat que la persona aturada es reintegri al mercat laboral un cop finalitzi la seva participació al programa.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats