Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


Treballadors de Nissan tallen la Gran Via després d'encartellar i llançar ous a concessionaris en una protesta conjuntaA Lleida s'ha fet una manifestació de suport davant de la Subdelegació del Govern espanyol


Uns 200 treballadors de Nissan i d'empreses auxiliars han tallat aquest divendres la Gran Via a l'Hospitalet de Llobregat per protestar contra el tancament de les plantes catalanes, el dia després que la multinacional fes pública la decisió. El bloqueig de la via ha durat 15 minuts i s'ha produït en el mateix punt que ja va tallar la plantilla en les mobilitzacions d'aquest dijous. Abans, els empleats s'havien concentrat en un concessionari, una convocatòria simultània en quatre punts de venda de l'àrea metropolitana de Barcelona. Des de les onze del matí, els treballadors han llançat ous i han enganxat cartells reivindicatius als edificis.

Els concentrats s'han dirigit a l'arteria barcelonina després del discurs del representant de la UGT al comitè d'empresa, Javier Hernández, donés per finalitzada la concentració davant del concessionari. Hernández ha assegurat que la plantilla continuarà mobilitzant-se i ha posat esperances en junta d'accionistes de la multinacional que s'ha de produir el 6 de juny. Tot i això, ha advertit que la crema de pneumàtics d'aquest dijous en les protestes davant les fàbriques de Zona Franca i Montcada i Reixac pot quedar-se en un fet "simbòlic" si no es reverteix el tancament. "Si no hi ha solució, no descarto que el proper que cremi siguin les instal·lacions de Nissan a Barcelona", ha dit, per concloure l'arenga.

A Lleida també s'ha fet una manifestació de suport davant de la Subdelegació del Govern espanyol.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats