Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Uber i Cabify deixen Catalunya a partir de divendres pel decret del Govern que regula els VTCLa companyia Cabify veu inviable oferir el seu servei amb un temps d'espera d'almenys un quart d'hora


Cabify ha anunciat aquest dijous que també té la intenció d'abandonar Barcelona a partir de demà un cop entri en vigor el decret que el Govern va aprovar aquesta setmana per regular els VTC. D'aquesta manera, se suma a Uber, que aquest matí ha comunicat que suspèn la seva activitat a Catalunya per la impossibilitat d'assumir els 15 minuts de precontractació el servei.

En un comunicat, Cabify s'ha expressat en els mateixos termes i ha assegurat que el 98,5% dels viatges gestionats a través de l'aplicació estan per sota del quart d'hora d'espera. Així mateix, la companyia lamenta el "greu perjudici que es genera al ciutadà des del punt de vista de la competència i qualitat del servei" amb un decret que, afegeix, conté "mesures artificials i altament restrictives".

En un comunicat, Cabify considera que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, "hagi cedit a la pressió i exigències del sector del taxi" i afirma que després de revisar el text la companyia "conclou que aquesta regulació té com a únic objectiu i, per tant també com a conseqüència final, la seva expulsió directa de l'aplicació de Cabify i de les seves empreses col·laboradores de Catalunya i Barcelona".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats