Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Una empresa centenària amb seu a Granollers compra les dos principals cristalleres de LleidaCricursa, especialista en vidre corbat, adquireix les unitats productives de Cristec de Balaguer i Vidres Viola de la Sentiu


Cricursa, una empresa de Granollers fundada el 1928 i especialitzada en el vidre corbat, ha comprat dos de les principals cristalleres de la demarcació de Lleida: Cristec i Vidres Viola. En el primer cas la transacció es va tancar el maig de l’any passat mentre que Vidres Viola es va adquirir el passat mes d’abril (totes tres sumen gairebé 350 treballadors).

Segons va confirmar a LA MAÑANA el gerent de Cricursa, Ferran Figuerola, la històrica firma de Granollers ha adquirit les unitats productives de Cristec (situada al Polígon Camp Llong de Balaguer i amb un centenar de treballadors) i de Vidres Viola (ubicada al Polígon Industrial de la Sentiu de Sió i també amb una plantilla d’unes cent persones) per ampliar la seva capacitat de negoci i, sobretot, d’espai. La primera operació, segons va explicar el gerent de l’empresa, es va tancar ara fa un any. 

A Cristec van adquirir la majoria d’accions de l’empresa (també s’encarreguen de la gestió) i van començar amb la vuitantena de treballadors que ja hi havia per ampliar la plantilla fins al centenar d’empleats que hi ha ara. Segons va explicar el gerent de Cricursa, amb aquesta adquisició es van assegurar poder tenir un proveedor de vidre pla. Atès que Cricursa és una empresa especialitzada en vidre corbat des dels seus inicis, amb la compra de Cristec s’han assegurat “complementar el producte” i així ampliar l’oferta als clients, segons va explicar Ferran Figuerola.

A diferència de Cristec, que continuarà en el sector del vidre pla, a Vidres Viola s’hi instal·la un forn per poder treballar també amb vidre corbat de grans dimensions. “Farem vidre extramides pla i corbat que podrà arribar fins als 18 metres”, explica el gerent de l’empresa. La proximitat d’ambdues empreses (una està a Balaguer i l’altra a la Sentiu) també ha estat determinant perquè Cricursa optés per l’adquisició d’ambdues unitats productives. Les possibilitats d’espai i de créixer en capacitat productiva i de treballadors també han estat determinants per tancar l’operació. “A Granollers ja no podíem créixer més”, va explicar Figuerola. Les tres empreses mantindran el seu nom històric i ara per ara no està previst canviar-lo. Si bé s’han canviat els noms de les societats, Cricursa ha optat de moment per mantenir els noms comercials existents fins ara.

Creada el 1928, l'empresa va fer el cristall de les làmpades de les fonts de Montjuïc

Cricursa és una empresa fundada el 1928 per Alejandro Sasplugas i Fernando Figuerola i un dels seus primers treballs va consistir en elaborar els cristalls de les làmpades de les fonts de Montjuïc. L’empresa es va especialitzar en el vidre corbat i va començar a ampliar el negoci amb la fabricació de retrovisors i miralls esfèrics per exteriors. Més endavant es van començar a construir aparadors de botigues mentre que a posteriori també s’ha optat pel vidre laminat de seguretat, el vidre de control solar i per a gratacels. Actualment compta amb 150 treballadors.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats