Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Una empresa d'inserció laboral de la Seu d'Urgell ofereix lloguer de vaixelles ecososteniblesNougrapats, que impulsa Càritas d’Urgell, ha ampliat la seva oferta de lloguer de vaixelles reutilitzables per a festes majors, romeries i esdeveniments particulars des del mes de juny passat.


Nougrapats, l’empresa d’inserció laboral que impulsa Càritas d’Urgell, ha ampliat la seva oferta de lloguer de vaixelles reutilitzables per a festes majors, romeries i esdeveniments particulars des del mes de juny passat.

En aquest any i fins al juliol d'aquest 2019 s'han realitzat serveis de préstec de vaixella per a festes i aplecs per a 7.000 persones i, per tant, s'han evitat 875 quilos de residu plàstic. S'han incorporat estris com: termos, taules, estovalles, pinces, safates, cullerots i gots de llarga durada, i ha millorat molt l'oferta del servei que es disposava amb els clàssics plats, copes i coberts. La possibilitat d'oferir millores en la distribució dels àpats, la seva presentació i atencions afegides com el suplement del cafè i begudes calentes ha augmentat la demanda. L'activitat s'ha dut a terme en l'àrea de la comarca de l'Alt Urgell, en el radi d'acció de la Mancomunitat que gestiona els residus a la zona nord de la comarca, i també en algun punt de la Cerdanya. És un servei que es contracta molt fàcilment des de la pàgina web www.grapats.com

Aquest notable increment d'actuacions ha estat possible gràcies a la millora de la capacitat de gestió i l'augment de recursos. S'han invertit 27.000 euros en instal·lacions de rentat, adequació d'espais d'emmagatzematge, i de difusió del servei a la xarxa, i també en la compra de nous estris i accessoris. La iniciativa enllaça amb el conveni ja vigent amb la Mancomunitat d'escombraries de la comarca lleidatana d'Alt Urgell. L'objectiu del servei és crear treball per a facilitar la inserció laboral i evitar la generació de residus plàstics que es produeix amb la utilització de vaixelles d'un sol ús.

D'altra banda, aquest canvi ha estat possible gràcies a la continuïtat i millora de les relacions iniciades al maig de 2018 amb la Mancomunitat d'escombraries de Urgellet. En un primer contacte i conveni, la Mancomunitat cedia el dipòsit del seu vaixella, el lliurament, la neteja i el retorn a Nougrapats. Motivats per l'èxit de l'experiència acumulada l'any passat, l'empresa de Càritas ha decidit crear el seu propi servei de lloguer de vaixelles i auxiliars, que amplia l'actual conveni amb la Mancomunitat, que segueix vigent.

La nova línia de negoci que proposa Nougrapats facilita la inserció laboral de dos persones amb dificultats físiques o discapacitat intel·lectual, i al mateix temps és coherent amb l'encíclica Laudato Si: l'impuls d'una major consciència per aconseguir una activitat humana sostenible i respectuosa amb les persones i el planeta que ens acull.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats