Lleida
16-29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Uns 200 treballadors i jubilats d'Endesa protesten a Lleida per no perdre els ''beneficis socials'' de l'empresaEls sindicats es queixen que la companyia s'ha aixecat de la taula de negociació per acordar un ''conveni digne i just'' i mentrestant els apliquen les condicions de l'antic


Uns 200 treballadors i jubilats d'Endesa s'han mobilitzat aquest dimarts al matí a les portes de l'estació de la companyia a Lleida per denunciar la retallada de beneficis socials que diuen que els vol aplicar l'empresa. Els treballadors en actiu es queixen, a més a més, que Endesa s'ha aixecat de la taula de negociació d'un nou ''conveni digne i just'' i que mentrestant els estan aplicant les condicions de l'antic. Un centenar de jubilats s'ha desplaçat des del Pallars i l'Alta Ribagorça per participar en la mobilització que està previst que es repeteixi cada dimarts. Durant la protesta s'ha tallat uns minuts l'N-240 al davant d'Endesa, als Magraners, i també s'han desplegat pancartes i llençat petards.

Els beneficis socials que Endesa vol retallar dels seus treballadors en actiu i també jubilats consisteixen, sobretot, en una reducció de la tarifa de la llum que al seu dia es va aconseguir mitjançant una renúncia d'un augment salarial. ''Són cèntims en espècies'', ha assenyalat Josep Ensenyat, portaveu dels jubilats de la companyia que s'ha desplaçat des de Tremp. En aquest sentit, Ensenyat ha remarcat que aquest tipus de beneficis socials no només els tenen els treballadors i jubilats d'Endesa sinó que també els de totes les empreses elèctriques.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats