El Departament de Salut ha iniciat a la UdL el cribratge massiu a la comunitat universitària que ha de servir per “detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió del virus”.
Aquesta estratègia ha començat a Lleida per l’alta incidència que té la regió sanitària. Amb aquest context, la Universitat de Lleida va iniciar ahir el cribratge intensiu que Salut durà a terme a la comunitat universitària fins al 30 d’abril. Lleida comptarà amb 4 punts de presa de mostres als diferents campus. Al de Cappont se’n van fer ahir i se’n faran avui; a ETSEA, els dies 14 i 15 d’abril; al Rectorat, el 21 d’abril; i a Ciències de la Salut el dia 22 d’abril. Totes les jornades l’horari serà de 9.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores. A la Universitat de Lleida, estan cridades a participar en aquesta acció unes 11.000 persones.
Segons va avançar la vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de la UdL, Montse Rue, un miler de persones ja s’han inscrit per fer-se les proves algun dels sis dies programats a Lleida. Rue també va explicar que la UdL té la capacitat per fer unes 540 PCR diàries, el que significa que se’n podrien arribar a fer 3.240. Ahir, per començar, es van fer 393 PCR i 389 serologies. L’objectiu és detectar asimptomàtics i frenar cadenes de contagi entre els grups d’edat d’11 a 20 i de 21 a 30 anys, ja que són les dues franges amb major incidència de Covid-19.
El cribratge ofereix fer-se una PCR per saber si són positius asimptomàtics o negatius o un test serològic per detectar si tenen anticossos.
Les proves fetes a la Zona Alta detecten l’índex de positivitat més alt
Salut ha detectat un total de 25 positius en les 1.531 PCR fetes la setmana passada en el cribratge poblacional a la Zona Alta. Suposa una positivitat de l’1,6%, una xifra que Farreny va afirmar “és més alta que la registrada en els cribratges massius fets fins ara, que no arribaven a l’1%”. Per aquest motiu, va remarcar la necessitat de complir les mesures preventives.