• Qui som
  • Subscriu-te
  • Contacte
  • Anuncia’t
Dissabte, 10 juny, 2023
31 °c
Lleida
28 ° Dl
28 ° Dt
29 ° Dc
26 ° Dj
Subscriptors
La Manyana
  • Lleida
  • Comarques
  • Política
    • Internacional
  • Successos i jutjats
    • Societat
  • Oci
    • Espectacles
    • Cultura
    • Televisió i cinema
  • Esports
  • Economia
  • Canal Camp
  • Altres
    • Educació
    • Salut
    • Coronavirus
    • Ciència i tecnologia
    • Viatges
    • Sostenibilitat
    • Motor
    • Cuina
    • Vida social
    • Opinió
    • Temps
Cap resultat
Veure tots els resultats
  • Lleida
  • Comarques
  • Política
    • Internacional
  • Successos i jutjats
    • Societat
  • Oci
    • Espectacles
    • Cultura
    • Televisió i cinema
  • Esports
  • Economia
  • Canal Camp
  • Altres
    • Educació
    • Salut
    • Coronavirus
    • Ciència i tecnologia
    • Viatges
    • Sostenibilitat
    • Motor
    • Cuina
    • Vida social
    • Opinió
    • Temps
Cap resultat
Veure tots els resultats
La Manyana
Cap resultat
Veure tots els resultats
Inici Canal Camp

El cultiu de carn al laboratori podria arribar a ser una alternativa viable

Plantegen aquest recurs per atendre una demanda mundial creixent

perRedacció
3 abril, 2023
en Canal Camp
Temps de lectura: 2 mins read
0 0
0
El cultiu de carn al laboratori podria arribar a ser una alternativa viable

FOTO: Novartis / El científic paraguaià Bryan González

0
ACCIONS
50
VISTES
Comparteix a FacebookComparteix a Twitter

El científic paraguaià Bryan González veu en el cultiu de carn porcina com el que supervisa en un laboratori de Nova Jersey (EUA) una alternativa alimentària que pot contribuir a l’abastament d’aquesta important font de proteïna, i de pas alleugerir la demanda de terres per a la ramaderia.
González, doctorat en biologia mèdica i metabòlica, és el científic principal i gerent de l’empresa Fork and Goode, i des de la seva posició gestiona l’obtenció de l’autorització per part de l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) dels Estats Units que permeti la comercialització del producte dels seus cultius que, per ara, es redueixen a uns quilograms. “Fins ara la nostra producció és limitada, però jo tinc aquesta visió de plantes, instal·lacions més grans amb tancs com els que un troba a les destil·leries, per a una producció d’escala comercial”, va dir González.
Una asseveració que té com a suport l’autorització donada per la FDA a la firma GOOD Met de Califòrnia que obre les portes a la comercialització de la seva carn de pollastre cultivada al laboratori.
“Hi ha ara al planeta més de 8.000 milions de persones i cap al 2040 n’hi haurà més de 9.000 milions, la qual cosa significa una demanda creixent de carns a tot el món”, va assenyalar el científic, que recorda que “la carn és una de les principals fonts de proteïna a la dieta” humana.
González defensa que les carns cultivades ajudaran a nivell mundial a alleujar la pressió sobre l’agricultura i la ramaderia, copejades pel canvi climàtic. “La demanda creixent de producció i consum de carns planteja qüestions relacionades amb l´ambient, l´ètica en el tractament dels animals, i la salut humana”, va afirmar González. “El cultiu de carn al laboratori és una alternativa, que no substituirà la producció tradicional però pot contribuir a atendre la demanda”, va afegir.

A l’inici, una biòpsia

“El procés és senzill”, va anotar el científic principal de Fork and Goode, companyia que ha enfocat el seu treball de laboratori, i la seva conseqüent perspectiva comercial, al cultiu de carn porcina, que en la seva versió mòlta és un dels productes carnis més comuns a les tradicions culinàries d’Àsia a Amèrica Central.
“Amb una biòpsia s’extreu teixit de múscul, sense que això faci malbé l’animal, i després en un medi de cultiu i amb alguns ingredients les cèl·lules es multipliquen sense que es perdi el valor nutritiu”, va afegir González, sense revelar gaires detalls per estar en curs un tràmit de patent i autorització governamental.
El científic assenyala que el producte llueix com a carn mòlta i afegeix que qui l’ha provat, en preparacions com tacs i pastes farcides, el troben amb el mateix sabor i textura que la carn de porc tradicional.

Redacció

Redacció

Articles relacionats

“Hem de sacrificar animals per no tancar”, apunten les explotacions de llet catalanes

perACN
5 juny, 2023
0
“Hem de sacrificar animals per no tancar”, apunten les explotacions de llet catalanes

L’Albert Nogué té una petita explotació a Muntanyola (Osona) i, des que va començar l’any, ja ha hagut de sacrificar...

Llegir més

La manca de farratge fa créixer el sacrifici de boví als escorxadors

perRedacció
5 juny, 2023
0
La manca de farratge fa créixer el sacrifici de boví als escorxadors

Hi ha col·lapse als escorxadors? L’interrogant ha sorgit després d’alçar la veu algunes sales de sacrifici i algunes organitzacions agràries...

Llegir més

Els supermercats de Catalunya tindran fruita local tot i la sequera: “No busquem proveïdors alternatius”

perACN
28 maig, 2023
0
Els supermercats de Catalunya tindran fruita local tot i la sequera: “No busquem proveïdors alternatius”

La sequera tindrà un impacte desigual en la cistella de la compra de productes locals, tot i que el consumidor...

Llegir més

Experiments de camp per adaptar l’agricultura a un futur més sec

perRedacció
8 maig, 2023
0
Experiments de camp per adaptar l’agricultura a un futur més sec

El clima està canviant amb temperatures més altes i menys pluges a Espanya, una tendència que s’agreujarà en el futur...

Llegir més
Carrega més

EL MÉS LLEGIT

  • Inversors catalans s’interessen en la compra de la Casa Gran de la Sucrera de Menàrguens

    Inversors catalans s’interessen en la compra de la Casa Gran de la Sucrera de Menàrguens

    0 compartir
    compartir 0 Tweet 0
  • Detingudes cinc persones a Miralcamp per robar en un pis de Balaguer

    0 compartir
    compartir 0 Tweet 0
  • Ángel Viadero: “Cal millorar i ser prudents i ambiciosos alhora”

    0 compartir
    compartir 0 Tweet 0
  • ERC de Balaguer, “perplexa” pel suposat veto a Vidal

    0 compartir
    compartir 0 Tweet 0
  • EscHotur Lleida, alumnes de premi

    0 compartir
    compartir 0 Tweet 0

(+34) 973 001 140
Príncep de Viana, 27-29, Lleida
web@lamanyana.cat

CONTACTE

REDACCIÓ: lamanyana@lamanyana.cat
ADMINISTRACIÓ: administracio@lamanyana.cat
PUBLICITAT: publicitat@lamanyana.cat
  • AVÍS LEGAL
  • POLÍTICA DE COOKIES
  • POLÍTICA DE PRIVACITAT

Amb el suport de: 

© 2023 La Mañana. Tots els drets reservats.

Cap resultat
Veure tots els resultats
  • Lleida
  • Comarques
  • Política
    • Internacional
  • Successos i jutjats
  • Oci
    • Cultura
    • Espectacles
    • Televisió i cinema
  • Esports
  • Economia
  • Canal Camp
  • Altres
    • Educació
    • Salut
    • Coronavirus
    • Ciència i tecnologia
    • Viatges
    • Sostenibilitat
    • Motor
    • Cuina
    • Vida social
    • Opinió
  • Subscriptors
  • Qui som
  • Subscriu-te
  • Contacte

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.D'acordRebutjar Més informació
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Sempre activat
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
DESA I ACCEPTA
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?