Lleida
5/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Arrels promou una campanya per a rebre herències ‘solidàries’La fundació admet pisos, diners, obres d'art o qualsevol ajuda


La Fundació Arrels Sant Ignasi ha posat en marxa una campanya informativa perquè aquells que ho desitgin puguin deixar-li alguns dels seus béns a benefici de la fundació, que l'entitat destinarà a les persones vulnerables en el seu acompanyament. Així, les persones que s'adhereixin a aquesta iniciativa, poden tramitar mitjançant notari i un testament, el que volen llegar a Arrels. Els béns poden constituir des d'un habitatge, destinat a acollir als usuaris sense sostre i a les persones en situació de vulnerabilitat a les quals serveix la fundació. “Hi ha una part de l'herència legítima que constitueix el 25% del patrimoni que es destina als hereus familiars normalment, encara que el restant, pot destinar-se on es desitgi ja que és de lliure disposició” va explicar Òscar Costa, sotsdirector de l'entitat, qui a més va voler aclarir que “no té perquè tractar-se d'una gran herència, d'un pis, o d'una gran quantitat de diners. Qualsevol que vulgui exercir com a beneficiari pot optar per llegar-nos material, una petita quantitat económica, una obra d'art o el que vulguin”. Així, es configuren tres modalitats d'herència: convertir a Arrels en hereva universal llegant tots els béns, fer-la cohereva al costat dels hereus legítims familiars dividint les parts com el donant vulgui o bé, llegar una propietat, un immoble, una quantitat econòmica del valor que es vulgui, etc.

“Sobretot, volem oferir a les persones que actualment són voluntàries i que vulguin, que puguin mantenir aquest compromís tan bonic que tenen amb Arrels, també quan hagin mort” va explicar Costa que va afegir “a vegades els voluntaris dediquen el seu temps a les feines que fan amb i per l'entitat i, sense adonar-nos, s'acaben convertint en part de la nostra família”.

 

 

Foto: Arrels Sant Ignasi

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats