Lleida
-2/9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Calma sota la pluja en una marxa massiva a Hong KongEls hongkonesos desafien de nou les autoritats


De manera organitzada i pacífica, desenes de milers de manifestants han marxat per la illa d'Hong Kong, en una protesta que la policia havia autoritzat només com a concentració a Victoria Park, el parc més gran de la ciutat, però que ha transcorregut sense incidents. La riuada de manifestants ha desfilat sota els seus paraigües per protegir-se de la pluja a la regió administrativa especial i ha inundat avingudes i carrers adjacents, sense un destí clar.

La manifestació, que culmina una setmana turbulenta a Hong Kong (cancel·lacions massives de vols per les protestes en el propi aeroport i maniobres militars xineses a l'altre costat de la frontera), estava especialment sota els focus, després que circulessin rumors de que hi hauria xinesos de la part continental del país infiltrats amb l'objectiu de crear problemes.

Així mateix, també existien pors davant d'una possible resposta policial violenta. Precisament la policia va protagonitzar el lema de la marxa, que buscava "Eradicar el caos policial". Els manifestants han criticat amb duresa les accions policials dels últims mesos a l'hora de dissoldre les concentracions. Davant la gran marxa de gent, no autoritzada per el cos, la policia es va veure obligada a tallar diversos carrers. Els manifestants es van arriscar així a enfrontar-se a càrrecs d'assemblea il·legal, que poden comportar fins a 5 anys de presó.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats