Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Conflicte a Almacelles entre l’Ajuntament i el sindicat de regants per la utilització de l’aiguaEl consistori vol regar els nous camins i els regants demanen una fiança


L’Ajuntament d’Almacelles i Sindicat de Regs han entrat en un conflicte els darrers dies, causat per la negativa dels regants a permetre que al consistori utilitzar l’aigua de les sèquies del municipi.

Una empresa contractada per l’Ajuntament està arranjant aquests dies els 25 quilòmetres de camins de terra que hi ha al municipi i per tal de dur a terme aquestes tasques, es necessari remullar la terra per tal de que aquesta quedi compactada. La intenció d’aquesta empresa era el d’extreure aquesta aigua de les sèquies pròximes als camins, però el Sindicat de Regs, òrgan gestor del regadiu d’Almacelles, s’hi ha oposat i reclama a l’Ajuntament una fiança de mil euros pels possibles trencaments de les canonades que passen per sota dels camins.

El consistori s’ha negat a pagar la fiança, ja que considera que “no podem pagar una fiança per una cosa que ja és nostra, ja que els camins són municipals i en cas de trencar una canonada que l’Ajuntament ja té una assegurança per abonar el seu cost”, va explicar a LA MAÑANA l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz.

Com a alternativa a aquesta falta d’aigua, l’Ajuntament d’Almacelles ha optat per omplir les cisternes a la bassa del parc Europa del municipi i als embassaments privats d’altres pagesos.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats