Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Dagoll Dagom i T de Teatre porten a Tàrrega la coproducció La tendresaUna de les propostes estrella de la temporada d’arts escèniques de la capital de l’Urgell, cicle que compleix 25 anys


Dues companyies històriques de l’escena catalana com són Dagoll Dagom i T de Teatre uneixen forces en la coproducció La tendresa, espectacle de gran format que es podrà veure al Teatre Ateneu de Tàrrega el proper dissabte 26 d’octubre (21h). La proposta és un dels plats forts de la Temporada de Teatre i Dansa de la capital de l’Urgell, cicle que assoleix enguany les 25 edicions.

Es tracta d’una enginyosa comèdia romàntica escrita i dirigida per Alfredo Sanzol, que no amaga la seva inspiració en el ric univers dramatúrgic de William Shakespeare. A Tàrrega arribarà la versió en català d’un text que ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Dramática 2017 i el XII Premio Valle-Inclán de Teatro. La versió catalana de La tendresa compta amb un elenc format per Laura Aubert, Javier Beltrán, Elisabet Casanovas, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana.

Amb un llenguatge ple de metàfores, La tendresa parla de “la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l'amor”, segons explica l’autor. Basat en personatges i jocs narratius extrets de l’imaginari shakespearià, l’argument se centra en una reina maga i les seves dues filles que viatgen cap a Anglaterra obligades a casar-se en matrimonis de conveniència.

Quan passen prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell. El seu pla és quedar-s’hi a viure amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que a la mateixa illa, des de fa vint anys, hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que també s’hi van amagar per no tornar a veure una dona. Aquest fet desencadenarà aventures, embolics, enamoraments i confusions.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats