Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/hDesallotgen la platja de Sant Sebastià de Barcelona per un possible artefacte explosiu dins l'aiguaUn guàrdia civil fora de servei ha localitzat el suposat projectil i s'ha establert un perímetre de seguretat de 250 metres


La platja de Sant Sebastià de Barcelona ha estat desallotjada aquest diumenge pels voltants de les 13 hores per la presència d'un possible artefacte explosiu dins l'aigua. Un guàrdia civil fora de servei del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) ha localitzat el suposat projectil, segons ha confirmat la benemèrita.

La Guàrdia Urbana ha establert un perímetre de seguretat d'uns 250 metres i s'ha prohibit el bany a la zona. Efectius del GEAS s'han desplaçat al lloc amb l'ajuda d'una embarcació per tal d'inspeccionar l'artefacte, que podria ser un morter o una granada de la Guerra Civil. Si es confirma això, artificiers de l'Armada procedirien a desactivar-lo. "Hem desallotjat la platja de Sant Sebastià i acordonat la zona per un possible artefacte explosiu trobat per la Guàrdia Civil. Seguiu les indicacions dels agents i no difoneu informacions no contrastades", ha piulat la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Artificiers de l'Armada retiraran aquest dilluns l'artefacte explosiu de la platja de Sant Sebastià

Artificiers de l'Armada retiraran demà dilluns l'artefacte explosiu de la platja de Sant Sebastià de Barcelona. Així doncs es mantindrà en les properes hores el desallotjament d'un tram de 250 metres de la platja barcelonina fins que no arribin aquests experts de l'Armada, amb base a Cartagena (Múrcia). Segons la Guàrdia Civil es tracta d'un artefacte antic –d'aproximadament un metre d'alçada i 80 centímetres de diàmetre- però no es pot confirmar que sigui un obús o morter de la Guerra Civil. Ha estat localitzat aquest diumenge a migdia per un guàrdia civil fora de servei del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) uns 25 metres mar endins i a una profunditat de tres metres. La Guàrdia Urbana ha desallotjar ràpidament la platja, ha establert un perímetre de seguretat d'uns 250 metres i s'ha prohibit el bany a la zona.

El tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció a l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que el projectil s'ha detectat en una operació "rutinària" de la Guàrdia Civil de mar. Un cop detectat l'objecte, la Guàrdia Civil s'ha adreçat a la Guàrdia Urbana, que al seu torn ha desallotjat la platja, primer en un perímetre reduït que, després, s'ha acabat ampliant.

Segons Batlle, el projectil és "molt antic" i ha detallat que s'han dirigit al servei de desactivació d'explosius de l'Armada perquè "com que està a l'aigua, és qui en té l'expertesa". Fins que no arribin els artificiers, dilluns al matí, l'espai de seguretat continuarà tancat. 

L'encarregat de la seguretat a Barcelona ha aplaudit la "coordinació" entre totes les forces policials i d'emergència i ha celebrat el "civisme i comprensió" de la ciutadania, que no s'ha oposat a buidar la platja "en un dia de molta calor". 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats