Lleida
6/9° C (pluja)
97% 26 km/hDíaz Ayuso, investida presidenta de Madrid amb els vots de PP, Cs i VoxMás Madrid portarà a la Fiscalia la relació d'Ayuso amb Avalmadrid


La candidata del PP a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha estat investida amb els vots a favor del seu partit, Ciutadans i Vox, que a diferència de la formació taronja no formarà part del Govern madrileny.

Per la seva banda, els diputats del PSOE-M, Más Madrid i Podemos han votat en contra de la candidatura d'Ayuso, que ha promès dur a terme les 155 mesures incloses en el pacte signat amb Ciutadans per governar en coalició, amb el portaveu de la formació taronja, Ignacio Aguado, com a vicepresident de la Comunitat de Madrid.

A la segona sessió del ple d'investidura celebrat a l'Assemblea de Madrid, la ja presidenta regional s'ha compromès també a assumir i complir "íntegrament" els punts del programa acordats amb Vox.

Díaz Ayuso: El que han fet amb la meva família no té nom

La candidata del PP a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha dit aquest dimecres que "el que han fet amb la meva família no té nom", a través de "campanyes de mitges veritats i de falsedats ".

D'aquesta manera ho ha expressat, visiblement emocionada, en la seva última intervenció en la segona sessió del debat d'investidura al Parlament regional.

Díaz Ayuso s'ha referit a les crítiques pel préstec de 400.000 euros concedit per Avalmadrid a una empresa de la qual era copropietari el pare de la candidata del PP.

"En aquesta cambra, s'ha traspassat una línia", ha dit la candidata del PP, que ha apuntat: "Es pot criticar el que faig, però no es pot ficar per mitjà a la família i molt menys a una persona que no està en vida per defensar-se ".

"Poden tenir clar que jo no escarbaré mai en la vida de les seves famílies i dels seus difunts", ha garantit Díaz Ayuso.

La candidata del PP ha manifestat que la seva família és de classe mitjana, com tantes a Espanya, "honrada, que ha creat llocs de treball i que s'ha arruïnat amb la crisi". "No estic per admetre lliçons de ningú i menys de persones que no s'han vist en aquesta situació en la vida", ha recalcat.

Dins de les "mitges veritats" i "falsedats" que s'estan llançant "sense pudor ni respecte" contra la seva família, segons ella, "vostès no expliquen que el meu pare portava anys de baixa mèdica, malalt, i que la meva mare portava molts anys jubilada ", ha subratllat.

A més, ha assegurat que no va tenir cap relació laboral amb la família, perquè va sortir "molt jove de casa" a buscar-se la vida per ser independent i no dependre de ningú.

"Em relacionen amb un cas de corrupció, quan a mi ningú no m'ha cridat a declarar per absolutament res en tota la meva vida, perquè jo durant els anys en què he estat col·laborant amb el meu partit ho he fet de manera tècnica", ha destacat en referència a la seva relació amb els gurus informàtics de la trama Púnica.

Ha asseverat que el seu pare era "un home honrat, bo i treballador que estaria molt orgullós" que la seva filla sigui presidenta de la Comunitat de Madrid.

Más Madrid portarà a la Fiscalia la relació d'Ayuso amb Avalmadrid

El diputat de Más Madrid a l'Assemblea regional Eduardo Rubiño ha anunciat aquest dimecres que el seu partit portarà a la Fiscalia les informacions que relacionen a la ja presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP ), amb un préstec d'Avalmadrid de 400.000 euros concedit al seu pare.

Després de la votació en què Ayuso s'ha convertit en presidenta regional gràcies als vots del seu partit, Ciudadanos i Vox, Rubiño ha anunciat aquesta decisió davant un possible aixecament de béns per part de la popular per haver rebut dos immobles del seu pare quan aquest era morós, segons va publicar Infolibre.

"Acudirem a la Fiscalia, portarem tota la informació que pesa sobre la senyora Díaz Ayuso i no sobre cap altra persona perquè sigui la Justícia i la Fiscalia qui opini si hi ha alguna qüestió que ha de ser examinada legalment", ha apuntat en declaracions als mitjans el diputat regional.

Rubiño ha qualificat com un dia "trist" aquest en el que el PP ha aconseguit una "pròrroga" per governar quatre anys més la regió, i ha assenyalat el portaveu del seu partit, Íñigo Errejón, com "líder de l'oposició" en aquest debat d'investidura que s'ha desenvolupat entre dimarts i dimecres.

Per la seva banda, la portaveu de Podem a l'Assemblea, Isa Serra, ha qualificat els mitjans de "xafogor" el ple d'investidura, en què assegura que Ayuso "ha fet tot el possible per no respondre als problemes que té la Comunitat de Madrid ".

"No ha fet altra cosa que victimitzar i atacar l'oposició amb qüestions personals, però de l'important que és quin és el seu projecte per a la Comunitat de Madrid, quines polítiques posarà en marxa amb habitatge, educació, sanitat, d'això no ha parlat ", ha apuntat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats