Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Dinou infants sahrauís passaran l'estiu amb famílies acollidores lleidatanesLa iniciativa s'emmarca en el programa Vacances en Pau, organitzat a la demarcació pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Ponent


Un total de 19 infants sahrauís es desplaçaran aquest estiu a diversos municipis del Segrià en el marc del programa Vacances en Pau, organitzat a la demarcació de Lleida pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Ponent. En concret, s'allotjaran a les localitats d'Alfarràs, Alpicat, Montoliu, Puigverd de Lleida, Torres de Segre i Lleida. Els petits, d'entre 10 i 13 anys, procedents de diversos campaments de refugiats situats al desert algerià gaudiran, així, d'unes vacances en companyia de famílies acollidores lleidatanes durant juliol i agost. En el decurs d'aquests mesos, els infants es beneficiaran de revisions sanitàries, ja que els campaments de refugiats pràcticament no disposen d'aparells per fer diagnòstics mèdics.

Així, els petits seran sotmesos a un examen pediàtric general al CAP de la seva zona (que inclourà proves de detecció de celiaquia), a més de revisions d'àmbit otorinolaringòleg (Avantmèdic), oftalmològic (ILO) i odontològic (Enéresi, Clínica Mias). Fins i tot tenen perruqueria gratuïta a Calucho Perruquers. Tots aquests centres i professionals col·laboren desinteressadament en el programa. 

L'estada a dels petits a Lleida també inclourà diversos actes institucionals i lúdics, com ara la recepció a la Paeria (9 de juliol), a la subdelegació del govern espanyol (15 de juliol), la Festa de tots el infants a Catalunya (21 de juliol). Sàhara Ponent també participarà en trobades com són CircPicat (29 i 30 de juny), a la Panera (12 de juliol) i a la festa de comiat (agost).

El vicepresident de Sàhara Ponent i coordinador del projecte Vacances en Pau, Manel Montes, ha explicat que el nombre total d'infants sahrauís que faran estada al Segrià ha suposat "un esforç enorme" a l'entitat, ja que inicialment preveia un màxim de quinze nens i finalment s'ha arribat a quasi una vintena. Cal recordar que l'any passat van viatjar a les comarques lleidatanes dotze infants sahrauís. Les despeses del programa Vacances en Pau van a càrrec de les famílies acollidores i d'alguns ajuntaments de destinació, i de donatius de persones i membres de l'associació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats