Lleida
7/19° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Diversos incendis provoquen el desallotjament de mil persones al nord TenerifeLa calitja i el vent compliquen els incendis i el trànsit aeri a Canàries


Diversos incendis en zones urbanes de sis municipis de nord de Tenerife han provocat el desallotjament d'unes mil persones i el tancament de l'autopista nord de l'illa. El president de l'Ajuntament de Tenerife, Pedro Martín, ha informat que els incendis que més preocupen són els de Port de la Creu i Santa Úrsula -on s'ha desallotjat un hotel-, per la proximitat a zones habitables. Martín ha destacat que a mesura que s'extingia un incendi, apareixia un nou focus en un altre municipi, una situació que, ha dit, és la primera vegada que passa a l'illa.

Hi ha hagut diversos focus, tots alhora, en diferents zones i disperses, ha dit Martín. Davant d'aquesta situació inusual, ha demanat l'activació de la Unitat Militar d'Emergència (UME) i es planteja el canvi de nivell dels incendis a grau 2, el que implicaria que la situació la gestiona el Govern, però només si està garantit que arriben els recursos a l'illa, atès que els aeroports Tenerife sud i Tenerife nord es troben tancats.

Els forts vents, les altes temperatures i la falta de visibilitat a causa de la calitja compliquen aquest diumenge la lluita contra els incendis a les Canàries i el trànsit aeri a les illes, que roman inoperatiu a Gran Canària i Lanzarote.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats