Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/hEl bisbat de Barbastre-Montsó demanarà al jutge l’execució provisional de la sentènciaL’advocat de la diòcesi aragonesa va explicar que la petició d’execució provisional de la sentència, en cas de ser recorreguda, és "lògicament, el pas següent a donar"


La Diòcesi de Barbastre-Montsó sol·licitarà l’execució provisional de la sentència feta pública ahir dimecres. Així ho va assegurar en roda de premsa l’advocat del bisbat, Joaquín Guerrero, en una compareixença feta al costat de titular de la diòcesi, Àngel Pérez, qui va expressar la seva satisfacció pel “deure complert” en defensa, va destacar, “dels més febles, quaranta-tres pobles que tenien retingut el seu patrimoni”.

El prelat va oferir una “mà estesa” al seu homòleg de Lleida per reprendre l’oferta de col·laboració per crear una ruta del romànic entre les dues diòcesis dirigida a “pal·liar la despoblació en aquesta zona de l’Espanya buidada”.

L’advocat de la diòcesi aragonesa va explicar que la petició d’execució provisional de la sentència, en cas de ser recorreguda pel bisbat i el consorci del Museu de Lleida, és “lògicament, el pas següent a donar “. En relació a aquesta petició, va afegir que “tant la diòcesi com els advocats estem decidits a demanar-la, perquè és el lògic i natural”, de cara a veure complert l’“anhel” de disposar de les peces.

Joaquín Guerrero va explicar que aquesta sentència és “el final d’un llarg trajecte” d’enfrontament judicial durant el qual, des de la part catalana, s’han plantejat “nombrosos obstacles” perquè no s’arribés a la resolució dictada ahir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats