Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hEl Canal d'Urgell plantarà fins a 300.000 arbres a les BanquetesLa nova junta de govern dels Canals preveu presentar el projecte mediambiental el 30 de juny


El president de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, Amadeu Ros, té previst iniciar el desplegament dels projectes de modernització dels regadius, i de millora mediambiental aquest any.

La Junta de Govern de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, i el nou president, Amadeu Ros, tenen previst presentar el projecte de millora mediambiental el pròxim 30 de juny. El treball que s’ha encarregat a una empresa externa, té com a objectiu poder compaginar els regadius amb l’entorn, productiu i paisatgístic del territori.

Una proposta que preveu plantar al voltant de 300.000 arbres al llarg dels 325 quilòmetres de Canals i séquies, segons explica Amadeu Ros. Es tracta d’una actuació que s’ha de fer amb la complicitat de municipis i pagesos, que han d’aportar idees que ajudin a consolidar la via verda que es projecta en les banquetes.

Ros afegeix que aquesta reforestació es farà en els terrenys, propietat dels regants que es troben en els marges dels Canals, uns espais que en alguns municipis són suficientment grans, com per poder convertir-se en petits boscos.

Per altra banda el projecte també preveu la rehabilitació i restauració d’una seixantena de casetes i habitatges dels guardes, que es troben al llarg dels canals.

Aquestes construccions, en desús, poden ser un complement de recuperació de la memòria històrica, afegits al Castell del Remei, Torre Ribera dels Alamús, o l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

El projecte mediambiental anirà lligat amb la modernització, que en una primera fase s’hauria de

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats