Lleida
10-19° C (pluja)
97% 26 km/h


El cinema espanyol es referma al Festival de Sitges amb films com ‘Legado en los huesos’França crea un thriller fantàstic al voltant de l’accelerador de ‘Les partícules’


No deixa de ser curiós o potser fins i tot gratificant i significatiu a la vegada que entre les produccions presentades en la present edició siguin justament les espanyoles les que estiguin millor posicionades pel que fa a l’acceptació de crítica i públic. 

Per una banda, el treball de les televisions en les tasques de producció i promoció ajuda, i per l’altra és més fàcil accedir a l’equip tècnic i artístic en pel·lícules locals. Així i tot, si a més la qualitat ajuda, oli en un llum.

Una de les pel·lícules que més va brillar en la jornada d’ahir va ser Legado en los huesos, que ha arribat a Sitges avalada en diversos àmbits. Per una banda, el director Fernando González Molina ha signat títols com Tres metros sobre el cielo, Tengo ganas de tí, Palmeras en la nieve i El guardián invisible. Per una altra, el fet no menor d’estar basada en un novel·la de Dolores Redondo, la que seria la continuació natural de El guardián invisible.

Tot arrenca un any després que Amaia Salazar va resoldre els crims que tenien atemorits als residents de la Vall de Batzan. Embarassada i decidida a deixar enrere el que va viure a Elizondo, la seva vida, per descomptat, es veu alterada pel suïcidi de diversos presos que tenen com a nexe que tot deixen en la part pintada la paraula ‘Tarttalo’ i per si no tingués prou amb tot l’enrenou, la seva pròpia mare entrarà també en acció.

Adolescència i tecnologia es donen la mà en Les partícules, una producció francesa presentada en la quinzena dels Realitzadors de Canes i que ara ha arribat a Sitges buscant la proporció perfecta per no passar-se de frenada en els dos temes bàsic que toca. Per una banda la transició de l’adolescència cap a l’edat adulta i per l’altra, un thriller al voltant de l’accelerador de partícules que es troba en la zona de Pays de Gex. Voluntariosa i entretinguda, a la vegada que fresca, amb la durada justa. 

Durant aquests dies i de cara al cap de setmana, les quatre sales que presenten les estrenes del festival, van realitzant la corresponent rotació de pel·lícules per aquells que no les poden veure el dia de la première i que clourà el diumenge vinent amb la ja tradicional marató, ja coneixent els títols premiats I pels amants de la literatura, Sitges continua presentant estrenes literàries. Concretament aquest dijous s’han posat de llarg ‘Cine de espada y brujería’ i Robots de cine, de María a Alita’.

Text: Ramon Redondo

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats