Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El coronavirus 'atrapa' a Itàlia una quinzena d'estudiants Erasmus de la UdLLleida també suspèn els intercanvis que es fan amb la Xina i els estudiants que hi van participar van tornar abans del brot


Una quinzena d’alumnes Erasmus de la UdL que estudien a les regions italianes de Milà, Vèneto, Emilia Romana i Llombardia s’han vist afectats per la suspensió de les activitats a les seves universitats de destí a causa del brot de coronavirus que afecta el país.

“En aquestes zones s’han establert restriccions que consisteixen en la suspensió, fins al 29 de febrer, de les activitats a les universitats i als centres de formació” segons va explicar la vicerectora d’Internacionalització de la UdL, Montserrat Gea i va afegir que “estem en contacte amb els estudiants per si tenen alguna necessitat concreta envers el tema i per informar de la disposició de la universitat per oferir les condicions que garanteixin el seu benestar”. 

Tot i això cap d’aquests estudiants està als municipis que han aïllat les autoritats italianes arran de la detecció de casos i que són: Codogno, Casapuesterlengo, Castiglione d’Adda, Maleo, Fombio, Bertonico, Castelgerundo, Somaglia, San Fiorano, Terrano dei Passerini i Vo Euganeo. En paral·lel, el Ministerio de Universidades remet a un comunicat de l’Agència Nacional Italiana INDIRE pel programa Erasmus + en el que “s’invita les institucions i organitzacions interessades a revisar la planificació i la programació d’activitats”. També recomana seguir les “indicacions de les autoritats locals”. En aquests moments Itàlia ha comptabilitzat 322 persones contagiades de coronavirus i onze defuncions (tots ells d’avançada edat). 

D’altra banda, la UdL ha suspès els intercanvis que té amb la Xina a través del Diploma d’Estudis Hispànics “fins que l’estat d’emer-gència de l’OMS no finalitzi”, segons va explicar ahir la vicerectora Montserrat Gea. Els estudiants de la UdL que estaven a la Xina van tornar abans de que esclatés el brot de coronavirus. 

Àngel Pedra: “La sensació de por continuarà mentre no se sàpiga com combatre el coronavirus” 

“A Europa és més letal la grip però el coronavirus genera por perquè el que es transmet és que hi ha un cert desconeixement”. Així explica el psiquiatra Àngel Pedra la por que s’ha generat a tot el món per l’arribada del coronavirus. I és que afirma que psicològicament “necessitem tenir seguretat en les coses i quan no la tenim ens genera por”. 

Pedra considera que els mitjans de comunicació han influït en crear “cert alarmisme”, un pànic que veu injustificat perquè “sanitàriament estem més que preparats per fer front a les epidèmies”. Pel psiquiatra lleidatà aquesta sensació continuarà mentre no se sàpigui ben bé com combatre aquest virus que de moment es mostra tant letal en joves com en grans i en gent que té patologies prèvies com en les que estan sanes. “La grip no assusta i tanmateix és molt més letal que el coronavirus” si ens atenem a les xifres d’infeccions. Però en el primer cas tothom sap que hi ha un període estacional que es concreta molt clarament entre finals de la tardor i l’hivern i com combatre-la mentre que la por augmenta quan, com en el cas del coronavirus, no se’n sap les “conseqüències”. 

D’altra banda, afirma que “les caretes que es veuen per televisió per protegir-se del virus o decisions com l’anul·lació del Mobile Congress de Barcelona, tot i que són correctes, contribueixen a generar “desconfiança i por”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats