Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El Govern destina 20 milions a finançar operacions de conservació i gestió culturalLa quantitat, que es repartirà entre el 2021 i 2023, inicialment havia d’aportar-la el programa Feder


La Generalitat destinarà 20 milions d’euros a finançar operacions dins l’àmbit dels equipaments de les arts escèniques i musicals, a la conservació i gestió del patrimoni cultural i als equipaments museístics entre 2021 i 2023.

Així es va acordar ahir després de la reunió que va mantenir el Consell Executiu. Segons va apuntar la Generalitat a través d’un comunicat, es tracta d’una quantitat que inicialment havia d’aportar el programa operatiu Feder de Catalunya, és a dir fons europeus, però que es va quedar suspesa per pal·liar l’emergència sanitària causada pel coronavirus. L’aportació es farà amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs de la partida de transferència a l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura. Les aportacions es faran de la següent manera. De cara a l’any 2021, les actuacions tindran un pressupost de 9 milions d’euros, mentre que les quantitats pel 2022 i 2023 seran de sis i cinc milions d’euros, respectivament.

A aquesta partida de 20 milions anunciada ahir cal sumar-li una transferència de crèdits per un import 7 milions d’euros que va aprovar el Govern la setmana passada a fi d’atendre diverses línies de convocatòries i actuacions inscrites en plans sectorials del Departament de Cultura per al cofinançament del programa operatiu Feder de Catalunya 2014-2020 d’operacions en l’àmbit de la gestió i conservació del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic i paleontològic; els equipaments museístics, i els equipaments d’arts escèniques i musicals. Es tracta de la primera vegada que el sector cultural opta a aquest tipus d’ajut.

A aquesta ajuda, cal sumar-li les ajudes extraordinàries de quatre milions d’euros convocades pel govern espanyol per a les llibreries independents per tal de mantenir l’estructura i l’adaptació del sector a conseqüència de l’impacte generat per la pandèmia del coronavirus.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats