Lleida
13-26° C (pluja)
97% 26 km/h


El Govern proposa a les empreses subministradores que assumeixin el 100% del deute en matèria de pobresa energèticaChacón avança que ha plantejat aquesta condició en els convenis que negocien, però admet que no tenen "força coercitiva" per obligar les companyies a fer-ho


La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ha avançat aquest dimarts que la proposta de conveni plantejat pel Govern a les empreses subministradores estableix que assumeixin el 100% del deute acumulat en matèria de pobresa energètica. En la sessió de control al Govern al Parlament, i preguntada pel grup de CatECP, Chacón ha explicat que des d'abans de l'estiu mantenen contactes "regulars" amb les empreses i que des de l'executiu s'està utilitzant "tots els recursos" que tenen, com ara la signatura de convenis.

Aquests convenis tenen la voluntat d'evitar noves situacions de deute als municipis, a més dels talls indeguts a les persones en situació de vulnerabilitat. Amb tot, ha admès que el Govern, que treballa en aquest assumpte amb els Departaments d'Afers Socials i Empresa, no té la "força coercitiva per obligar" les companyies a assumir-ho.

La conselleria d'Afers Socials, amb el conseller Chakir El Homrani, lidera aquesta qüestió amb el Departament d'Empresa, que planteja els convenis amb la participació d'entitats municipalistes, les diputacions i altres plataformes i entitats del tercer sector.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats