Lleida
8/13° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El grup Compromesos amb el futur de Lleida defensa actualitzar la xarxa viària del territoriAposten també per desplegar el 5G a les principals capitals de comarca


El Grup d’opinió i debat Compromesos amb el futur de Lleida, que promou la Fundació ICG, va presentar ahir més de 30 propostes per dinamitzar el territori i “fer de Lleida un referent a Catalunya”, entre les quals hi ha una actualització de la xarxa viària. 

El grup, que van avançar que es constituirà com a lobby de pressió, va presentar el seu balanç d’un any d’anàlisi i plantejaments per afavorir l’impuls i el creixement del conjunt del territori de les comarques de Lleida. 

Entre les propostes que defensen els integrants, destaca la de crear un grup de treball per connectar Lleida amb el Corredor Mediterrani, i la posada en marxa d’un nou Pla d’Infraestructures de Catalunya, amb l’objectiu de pal·liar el dèficit històric de la xarxa viària que s’hauria de re-impulsar en un termini màxim de cinc anys. 

Així mateix, per augmentarla competitivitat del conjunt del territori, es planteja la necessitat de millorar les telecomunicacions amb el desplegament del 5G a les principals capitals de comarca. 

D’altra banda, també defensen la integració al mercat laboral dels immigrants per afavorir l’equilibri social de Lleida. 

Afirmen que, tenint en compte que l’augment demogràfic en els últims anys és fruit de la immigració, “s’ha posat de manifest que cal una entesa entre administracions, món empresarial i entitats educatives perquè els treballadors nouvinguts tinguin una formació per accedir al mercat laboral, donant resposta a la falta d’una mà d’obra específica de cara al futur, a més de pal·liar les diferències socials i la discriminació laboral”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats