Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El grup cristaller Cricursa té previst ampliar la plantilla de la Sentiu amb 40 personesL’empresa, que va comprar Vidres Viola i Cristec, ja ha contractat 60 persones més des de l’abril


El grup cristaller Cricursa, que entre 2018 i 2019 ha adquirit Cristec de Balaguer i Vidres Viola de la Sentiu de Sió, té previst ampliar la plantilla d’aquesta darrera fàbrica amb 40 persones durant el proper any. De fet, l’empresa ja ha incorporat una seixantena de persones més a la plantilla d’ambdues empreses de la Noguera des que es va fer càrrec de les dos firmes (entre les dos sumen ara 230 treballadors).

Ferran Figuerola, un dels dos gerents de Cricursa, va explicar que la idea és continuar creixent, de manera que el proper any està prevista la contractació de 40 persones, que revertirien en l’antiga Vidres Viola de la Sentiu. En aquesta nau s’hi fabrica actualment vidre corbat i pla de grans dimensions amb els forns que s’hi han instal·lat. Cricursa, una empresa de Granollers que va néixer el 1928, és la propietària de les dos principals cristalleres de les comarques de Lleida (com va informar l’abril passat aquest diari). Ara mateix la societat Auna Glass (que inclou les dos firmes de la Noguera i la matriu de Granollers)  té 130 treballadors a l’antiga Cristec i un centenar a la també extinta Vidres Viola. De fet els 40 nous treballadors que busca el grup s’incorporaran a les instal·lacions de la Sentiu. 

El mercat de l’empresa està encarat principalment a l’exportació. La fàbrica de Granollers dedica el 90% de la seva producció a l’estranger mentre que la de Balaguer hi porta fins al 75% de la seva producció de vidre pla. Pel que fa a l’antiga Vidres Viola actualment està encarada a servir el mercat nacional tot i que segons explica Ferran Figuerola el creixement de plantilla que s’hi preveu es per abordar el “creixement cap a l’exportació”. I és que apunta que aquesta fàbrica està tot just ara en procés de transformació.

El grup Cricursa, que recentment va rebre la visita de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, compta actualment amb 350 treballadors (150 a la matriu de Granollers, 130 a la de Balaguer i un centenar a la de la Sentiu de Sió).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats