Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


El PDeCAT manté Reñé a la comissió del 'cas Boreas' a la Diputació de LleidaNo veuen justificada l'exclusió de l'expresident i avisen a l'oposició que si volen ''trencar'' aquest òrgan demostraran que només l'han impulsat amb un fi ''partidista''


El grup del PDeCAT a la Diputació de Lleida ha acordat mantenir el diputat i expresident Joan Reñé a la comissió informativa sobre el 'cas Boreas' que s'ha de constituir en els propers dies. La primera reunió d'aquesta comissió es va posposar dilluns passat després de les crítiques dels grups a l'oposició, ERC, PSC i la CUP, per la presència de Reñé entre els set diputats del PDeCAT però finalment, aquest grup ha considerat que no està justificada la seva exclusió perquè ''no té cap possibilitat d'incidir-hi'' ja que l'òrgan té un caràcter ''únicament informatiu''. Així mateix, des del PDeCAT, s'avisa a l'oposició que si volen ''trencar'' la comissió, demostraran que només ha estat impulsada amb ''finalitat partidista i política''.

Des del PDeCAT s'han criticat les ''declaracions interessades'' d'alguns grups de l'oposició respecte a l'elecció dels membres de la comissió del 'cas Boreas'. En aquest sentit, han recordat que al Ple del passat 31 de gener, el diputat Reñé va demanar explícitament formar-ne part i ''ningú va oposar-s'hi''. El PDeCAT entén que la comissió es constitueix per tenir una ''voluntat de transparència que ha d'abastar a tots els membres que en formin part''.

La creació de la comissió del 'cas Boreas' es va aprovar per unanimitat de tots els grups al ple del passat mes de gener. La va proposar ERC i quan es va saber que entre els diputats del PDeCAT s'hi havia inclòs a l'expresident Reñé, que va ser detingut en el marc d'aquest cas de suposada corrupció a la institució, els partits de l'oposició van criticar durament aquesta decisió. En aquest sentit, des d'ERC i la CUP es va plantejar la possibilitat de plantar la comissió si hi havia Reñé i la presidenta Rosa Maria Perelló va decidir posposar-ne la primera reunió prevista per dilluns passat. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats