Lleida
2-14° C (sol)
97% 26 km/h


El PP comparteix les demandes de Cs però manté "la mateixa posició" a la investiduraEls dos partits coincideixen que Pedro Sánchez "ha de moure fitxa" perquè "la pilota continua al seu terrat"


El Partit Popular (PP) comparteix amb Ciutadans (Cs) les demandes territorials, constitucionals i econòmiques que els taronges han fet a Pedro Sánchez com a condicions per abstenir-se en una possible investidura del socialista, però els populars mantindran "la mateixa posició" que han defensat fins ara, és a dir, un no al govern del PSOE, "per coherència, fermesa i sentit d'Estat".

És el resultat de la reunió que aquest dilluns a la tarda han mantingut els dos líders conservadors al Congrés dels Diputats, una trobada que també ha servit per constatar que ambdós partits consideren que és el socialista l'encarregat de desbloquejar la situació. Cs convida Sánchez a "moure fitxa", i el PP considera que "la pilota continua" a la teulada del president del govern en funcions.

Des del PP, on qualifiquen la trobada entre Casado i Rivera de "cordial", recorden que el partit "exigeix públicament des de fa mesos" les exigències sobre política territorial, constitucional i econòmica que ara formula Rivera.

També indiquen que "la pilota continua a la teulada de Pedro Sánchez" i que, malgrat les coincidències amb Cs, el PP manté "la seva posició, marcada per la coherència, la fermesa i el sentit d'Estat".

De la seva banda, a Cs, on es valora "molt positivament" la reunió, subratllen que Rivera i Casado "s'han mostrat d'acord" en el fet que Sánchez és el "culpable" de la situació actual de bloqueig a les institucions polítiques espanyoles perquè "ha fracassat en no complir amb l'encàrrec que va rebre del cap de l'Estat per formar govern". 

Per això consideren que és el cap de files socialistes "el qui ha de moure fitxa" i li recorden que "té a la seva taula una oferta per desbloquejar la situació" a l'entorn de les "tres condicions d'Estat" que Rivera ha anunciat aquest matí.

També adverteixen al socialista que "no pot pretendre enganyar els espanyols negant la realitat", que a parer de Cs és que a Navarra hi ha un govern del PSOE amb els nacionalistes, que a Catalunya hi ha "un nou desafiament separatista que crida a la desobediència", que "destacats dirigents del PSOE" aposten per l'indult als presos independentistes i que el programa de govern de Sánchez "recull disparar la despesa i apujar impostos a les famílies i els autònoms".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats