Lleida
0-10° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El TC torna a advertir Torrent i suspèn la tramitació al Parlament de la proposta de resolució en resposta a la sentènciaEl ple de l'alt tribunal admet a tràmit els tres últims incidents d'execució presentats pel govern espanyol


El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment la tramitació de la proposta de resolució conjunta dels independentistes al Parlament en resposta a la sentència de l'1-O en la qual es reitera la defensa de l'autodeterminació i la reprovació del rei Felip VI. En una reunió extraordinària aquest dimarts al matí, el TC ha admès a tràmit per unanimitat els tres últims incidents d'execució contra la iniciativa del Parlament que va presentar el govern espanyol després del Consell de Ministres de dijous. A banda, el TC ha tornat a advertir el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres de la Mesa, de les "responsabilitats penals" en les quals "podrien incórrer" si segueixen sense "paralitzar" iniciatives que ignorin la suspensió acordada. És la tercera advertència del TC a la Mesa de la cambra catalana l'últim mes.

L'executiu de Pedro Sánchez va recórrer l'admissió a tràmit de la proposta de resolució del 22 d'octubre i després l'acord del 29 d'octubre que rebutja les sol·licituds de reconsideració de PP, Cs i PSC. Concretament, el govern espanyol considera que la Mesa del Parlament ha incomplert dues providències del TC, del 10 i del 16 d'octubre, que ja adverteixen Torrent i suspenen cautelarment resolucions similars, així com les sentències 98/2019 de 17 de juliol, que anul·la la reprovació del monarca aprovada al Parlament l'11 d'octubre de 2018.

El govern espanyol va reclamar que s'apliqui l'article 161.2 de la Constitució que deixa sense efecte qualsevol llei, acord o normativa autonòmica impugnada per l'Estat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats