Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els Agents Rurals esperen un permís especial per caçar els porcs senglars a GrenyanaL’autorització prèvia va quedar suspesa per l’estat d’alarma però augmenten els danys a les finques


Els Agents Rurals resten a l’espera de rebre un permís especial per poder combatre la `plaga’ de porcs senglars que pateixen els agricultors de la partida de Grenyana, a l’Horta de Lleida. Els danys que provoquen els porcs senglars a les finques de la partida de Granyena cada vegada són més greus i, arran de l’estat d’alarma, les intervencions dels Agents Rurals per poder abatre aquests animals han quedat suspeses.

Tanmateix, el cos dels rurals resta a l’espera de rebre un permís especial per poder dur a terme una “caça controlada” en l’Horta de Lleida, però també en altres indrets on tinguin la mateixa problemàtica. Fonts dels Agents Rurals van informar ahir que, efectivament, disposen d’una autorització general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat, que va quedar suspesa per l’estat d’alarma. Però els pagesos i propietaris afectats pels porcs senglars, que foraden les finques i fan malbé les arrels dels arbres fruiters, insisteixen en reclamar que els agents puguin dur a terme sortides per abatre’ls o capturar-los. Per tant, ara s’estan gestionant nous permisos especials i concrets per a situacions on estigui “molt justificada” la seva intervenció.

Aquest seria el cas de la partida de Granyena, els veïns de la qual ja van demanar fa mesos l’acció dels Agents Rurals, que no es va autoritzar fins començaments de març. De fet, ja es va fer una sortida, però no es va abatre cap animal. Des de llavors els porcs senglars campen per la partida “i cada vegada fan més mal a les finques”, segons un pagès. Durant la nit, els senglars, que es refugien al parc de la Mitjana, es desplacen en grans grups i s’endinsen en les finques i fins i tot travessen el Camí de Grenyana, posant en perill la seguretat viària. Els animals excaven entre els arbres fruiters per aconseguir aliment, com cucs, talps o ratolins.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats