Lleida
16/30° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els Armats de la Sang i el Sant Enterrament ‘conquisten’ la ciutatLa solemne processó i l’exhibició van protagonitzar el Divendres Sant


Els Armats de la Sang van realitzar ahir una sèrie d’evolucions i figures al Parc de l’Escorxador a primera hora de la tarda. 

El Divendres Sant començava molt abans amb Via Crucis a Cappont, Pardinyes, Eix Comercial i la Mariola des de les 8 hores. A les 17.30 hores des del pati del col·legi Maristes es va celebrar el Pasacalle dels Armats de la Sang seguint el mateix trajecte que tindrà la processó del Sant Enterrament. Al parc de l’Escorxador, es van realitzar una sèrie d’evolucions i figures amb l’organització de la Congregació de la Puríssima Sang. Després, la agrupació teatral Toar va celebrar la representació de la Passió de Lleida.

Des de l’avinguda de Catalunya es va produir la sortida dels Armats amb la tradicional exhibició. Des de l’Església de la Sang, a la nit, va sortir la solemne processó del Sant Enterrament presidida pel Bisbe de la diòcesi acompanyat de les primeres autoritats que van sortir de l’església de la Puríssima Sang. Així, milers de lleidatans van sortir ahir al carrer per acompanyar i contemplar la solemne i penitencial aquesta processó que va desfilar pel centre de la ciutat, amb els diferents passos que representen la Passió i Mort de Jesús. 

Como a novetat, la processó del Sant Enterrament va allargar el seu recorregut fins l’avinguda de Blondel, Vila de Foix, Sant Antoni i va acabar a l’església de la Puríssima Sang on es van cantar Salve Regina a la Mare. 

Les processons, actes litúrgics, imatgeria, música, costums i tradicions continuaran durant aquest cap de setmana a la ciutat.

En aquest sentit, ahir al matí, diferents parròquies de Lleida van fer els tradicionals viacrucis, essent els més matiners els de les del Santíssim Salvador (Pardinyes) i de la Sagrada Família (Cappont), i el més popular, el del Centre Històric, que van transcórrer des de l’església romànica de Sant Martí fins a la Seu Vella. També cal destacar els del centre de la ciutat, que va anar des de l’Església del Carme fins a la de Sant Pere, i el del barri de la Mariola, que va sortir de la parròquia de Sant Pau, per finalitzar a la Mercè. Per la jornada d’avui està prevista la sortida des de la parròquia de la Mercè a les 10 hores de la processó al Centre Penitenciari de Ponent organitzada per la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè de Lleida. A més, a les 23 hores a la Catedral Nova de Lleida, tindrà lloc la solemne vetlla Pasqual. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats