Lleida
19/30° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els Bombers han atès en el que va de 2019 gairebé 400 incendis causats dins dels edificisEls sistemes de calefacció i les llars de foc són els principals ‘culpables’


A un mes d’acabar l’any, aquest 2019, a la demarcació de Lleida s’han registrat un total de 393 incendis en edificis. Així ho revelen les dades facilitades pel Departament d’Interior, que evidencien un descens respecte a l’any 2018, que se’n van registrar 400, a faltar d’aquest mes de desembre. D’aquesta manera, es pot observar com la comarca on més se n’han produït és el Segrià amb 148 casos, seguida de l’Urgell amb 35 i de la Noguera amb 33. En aquest sentit, destaca un descens a la Val d’Aran, que ha passat de patir-ne 35 durant el 2018 i durant aquest 2019, se n’han registrat 23. 

Són unes dades que els Bombers destaquen perquè suposen que “un 20% dels incendis en edificis”. És per això que porten a terme la campanya Seguretat a la Llar, creada per transmetre consells preventius a la cuina, l’electricitat, els aparells de calefacció i altres aspectes importants com són l’ús d’espelmes i barres encens i com actuar al sentir olor de gas i de tabac. 

Pel que fa a l’actuació en cas d’incendi, es donen consells per saber quina és la millor manera de procedir per disminuir el risc i augmentar l’autoprotecció. Així mateix, també vol posar especial èmfasi en els consells de seguretat per manipular i fer el manteniment de les llars de foc, ja que aquestes són la raó de molts dels serveis. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats