Lleida
19/28° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els comuns pressionen ERC per facilitar la investidura abans d'acabar l'any: "Hem d'arribar a Nadal amb els deures fets"Joan Mena insta els republicans a col·laborar en clau programàtica a l'acord amb el PSOE


El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, ha posat pressió a ERC perquè decideixin donar llum verda a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol abans d'acabar l'any i facilitar així un govern de coalició amb Unides Podem. Segons Mena, dilatar la investidura al 2020 "només serveix per debilitar els fonaments d'un govern progressista" i dóna una oportunitat a la dreta "per reorganitzar-se". "Hem d'arribar a Nadal amb els deures fets", ha resumit el portaveu. A més, Mena ha obert la porta que els republicans contribueixin a l'acord programàtic amb el PSOE de cara a la legislatura que es pugui obrir i ha assegurat per "garantir la governabilitat progressista" i ha afegit que té "la sensació" que els socialistes també hi estarien disposats.

Mena ha demanat als republicans que "deixin de jugar al pòker" amb el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè, segons considera, estan pendents de "quin és l'actor de govern que arrisca més o té la carta més alta". Així, ha dit que "s'ha acabat el temps de tenir Catalunya i Espanya paralitzades" i els ha emplaçat a tancar l'acord abans de Nadal i començar el 2020 "obrint una etapa d'estabilitat i progressista".

El portaveu ha insistit que són optimistes perquè "la victòria" a la Mesa del Congrés, on Unides Podem i PSOE tenen majoria, posa els "fonaments" d'un govern progressista.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats