Lleida
11/24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els corrents i el vent estenen el petroli a les costes de MauriciUna gran taca negra s'expandeix a les seves famoses platges paradisíaques


Els corrents i els vents van expandir aquest diumenge el vessament de petroli provinent d'un vaixell encallat a les costes de Maurici, mentre autoritats i societat civil s'afanyaven en els treballs de neteja i en el vaixell avançaven a bon ritme els treballs per segellar bretxes i buidar els tancs. "Els corrents i el vent estan canviant i ara noves zones s'estan contaminant", va dir aquest diumenge Mokshanand Sunil Dowarkasing, assessor ambiental a l'illa de Maurici i exresponsable d'estratègies de l'organització ecologista Greenpeace Àfrica.

Segons aquest expert local que treballa en les tasques a peu de platja, aquest canvi posa en risc ara tota la costa est de l'illa, incloses algunes de les principals atraccions naturals i turístiques de la nació africana, com la Île aux Cerfs. A les jornades prèvies, el vessament es concentrava al sud-est, on roman encallat el granel MV Wakashio des del passat 25 de juliol, just davant de la zona denominada Pointe d'Esny.

Durant el cap de setmana hi ha hagut una afluència massiva de persones per col·laborar en les tasques de neteja i de construcció de barreres de contenció.

Gràcies a això, en els llocs afectats per la primera onada de combustible la situació "s'ha mitigat una mica", va indicar Dowarkasing, però encara queda molt per fer.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats