Lleida
3-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Els rectors de les universitats públiques expressen la seva "indignació" després de la sentència del TS i reclama diàlegL'ACUP mostra la seva "preocupació" per les circumstàncies personals dels empresonats


Els rectors de les universitats públiques catalanes han expressat la seva "indignació" per la situació que es viu a Catalunya, així com la seva "preocupació" per les circumstàncies personals dels líders independentistes presos. Després de fer-se pública la sentència del Tribunal Suprem (TS), l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) ha apostat "pel diàleg com a via de resoldre els conflictes" i ha afegit que la història demostra que "és el millor camí per solucionar els conflictes polítics i socials".

Per això, ha fet una crida als actors polítics a "renovar els esforços per buscar el més ràpidament possible una sortida que pugui ser assumida per una àmplia majoria".

L'ACUP ha recordat que el 24 de març del 2018 ja va manifestar el "profund malestar" per l'empresonament dels líders independentistes, que qualificaven d'"error". Després de la sentència, ha apuntat que les universitats són comunitats formades per persones amb una considerable diversitat ideològica, on totes les idees i manifestacions tenen cabuda, "fet que comporta que es generin diferents valoracions de la situació actual". Tot i això, ha constatat que els problemes polítics, passats, presents i futurs, s'han de resoldre "per la via política" i no han d'acabar "de forma sistemàtica en la via judicial".

Els rectors han valorat que només amb el reconeixement i el respecte de l'altre i del seu dret a defensar les seves idees, "sempre de forma democràtica i pacífica", es podrà trobar el camí de sortida "a un conflicte que en cap cas s'ha de permetre que esdevingui crònic i pugui acabar causant fractures socials irreversibles".

Per últim, han expressat la seva solidaritat amb les persones afectades per la sentència, alguns dels quals vinculats amb les universitats, en un "moment tan difícils per a elles i les seves famílies i amistats".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats