Lleida
17-29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


ERC sobre la Diada: "Queden 15 dies per canalitzar aquest sentiment de desil·lusió d'alguns i tornar a sortir al carrer"Vilalta avança que l'11-S també faran actes davants les presons per reclamar la llibertat dels presos


La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha considerat que la davallada d'inscrits a la manifestació de la Diada 2019 –un 25% menys segons dades de l'ANC- pot ser "un toc d'atenció" però s'ha mostrat convençuda de l'èxit un any més de la convocatòria. "Queden 15 dies per poder canalitzar aquest sentiment de desil·lusió d'alguns cap a sentiments d'il·lusió, de tornar a sortir al carrer per dir que hi som, malgrat la repressió", ha reflexionat en veu alta Vilalta als micròfons de Rac1.

"Nosaltres serem a la manifestació i també anirem davant de les presons per reivindicar aquesta injustícia de presó política que vivim al nostre país", ha puntualitzat la portaveu d'ERC. "Fem una crida perquè hi hagi moltíssima gent a l'11-S i no se n'alegrin aquells que voldrien que no fos un èxit", ha insistit Vilalta.

Sobre l'estratègia unitària dels partits independentistes, la portaveu republicana s'ha mostrat més críptica. "S'ha de seguir treballant i intensificar les reunions entre tots els actors de l'independentisme. Cal poder transmetre ben aviat avenços en aquest sentit, encara que siguin petits punts d'acord. Són els deures que estem fent", ha manifestat Vilalta, que ha recordat que "quan hem estat capaços de posar-nos d'acord -no només els partits polítics sinó també les entitats- és quan més forts hem estat i més hem avançat". "Ens cal poder forjar aquesta estratègia unitària, sabent que hem de poder fer compatibles les nostres diferències. En lloc de retrets, cal focalitzar que l'adversari és comú", ha finalitzat la portaveu d'ERC.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats