Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/hJCA Cinemes Alpicat dedica un cicle als films nominats als principals premis cinematogràficsS’obre amb ‘Quien a hierro mata’ i se celebra els mesos de gener i febrer


Amb motiu de la temporada de premis cinematogràfics, JCA Cinemes Alpicat organitza un cicle que permetrà el públic gaudir d’una selecció de pel·lícules que han estat nominades als Globus d’Or, als Premis Gaudí, als Goya i als Oscars.

El cicle, que se celebrarà de dilluns a dijous a les vuit de la tarda durant els mesos de gener i febrer, començarà el 20 de gener amb la projecció de Quien a hierro mata, una pel·lícula de Paco Plaza protagonitzada per un Luis Tosar que va optar al Goya a millor actor, premi que finalment va guanyar Antonio de la Torre pel seu paper a El reino. Aquest mateix títol es podrà tornar a veure el dimarts 28 de gener.

Així, en la primera setmana del cicle, es  projectaran títols com Dolor y gloria de Pedro Almodóvar (21 i 27 de gener), Mientras dure la guerra de Alejandro Amenábar (22 i 30 de gener), La trinchera infinita Jon Garaño, José María Goenaga, Aitor Arregi (23 29 de gener), El rey león de Jon Favreau (17 i 25 de febrer), Puñales por la espalda de Rian Johnson (18 i 24 de febrer), Érase una vez en...Hollywood de Tarantino (19 i 27 de febrer) i Yesterday de Dan Boyle (20 i 26 de febrer).

Totes elles, són pel·lícules que han gaudit del reconeixement de la crítica i que han servit als seus respectius directors per fer-se un forat als principals premis del sector. En el cas de Pedro Almodóvar, Dolor y gloria li ha tornat a obrir les portes dels Oscar (opta a l’estatueta en la categoria de millor pel·lícula internacional) després d’una perllongada absència de 17 anys, quan va guanyar el premi al millor guió per Hable con ella.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats